Principal |
Nacionales PP.Catalans :: 18/11/2016

La solidaritat de les brigadistes amb les refugiades a judici: Masmi absolució!

Itaca, Alerta Solidaria
Aquest 18 de novembre tindrà lloc a Kilkis (Grècia) el judici contra una membre de la Brigada a EKO-Idomeni

. La veïna de Manlleu s'enfronta a una pena que oscil·la entre els 6 mesos i els 5 anys.

La Masmi, veïna de Manlleu, està acusada de resistència a l'autoritat en el moment que va ser detinguda sortint del camp d'Eko Station després del torn de tallers infantils, on donava suport a les persones que hi vivien resistint. La mateixa setmana van ser detingudes més d'una quarantena de voluntàries, activistes i cooperants al nord de Grècia.

Com ella, desenes de persones més, entre brigadistes, activistes, personal mèdic i periodistes, donaven suport a les més de 22.000 persones que voltaven entre Idomeni, Eko, Hara i BP, els quatre camps de la zona. Després de superar l'hivern passat com van poder, entre l'esperança d'haver deixat enrere la guerra i la frustració de veure's empresonades per la pròspera Unió Europea, la ràzzia queia de nou sobre milers de persones en forma de reclusió o repatriació. A Idomeni, el 10 d'abril es va generar una onada de protestes de les quals la Masmi en va ser testimoni i, armada amb un mòbil, va retransmetre el que les autoritats gregues volien amagar: l'actuació policial, les seves càrregues, els gasos lacrimògens, etc.

Aquell mateix dia, totes les activistes i voluntàries van sortir d'Idomeni pel seu propi peu, no va ser fins tres dies més tard que van començar les detencions. En el cas de la Masmi, un cop acabats els torns al camp d'Eko Station i dirigint-se de nou cap a Polykastro, un cotxe policial va aturar cinc brigadistes catalanes i en furgó policial van ser detingudes i traslladades a una comissaria, com altres desenes de voluntaris d'arreu d'Europa. La Masmi en va sortir passades dues nits i dos dies. La policia va obrir aleatòriament diversos expedients deixant sense causes algunes de les detingudes però generant l'obertura de diferents causes penals per a moltes altres. És el cas de la nostra companya Masmi i també d'uns veïns de La Garriga i Sabadell que seran jutjats el mes de febrer.

La Masmi s'enfronta a un procés penal per resistir contra la dimissió que la nostra societat ha fet de les nostres responsabilitats vers aquelles que necessiten la nostra ajuda. S'enfronta a penes de presó per denunciar les polítiques de l'Europa del Capital i reclamar que la solidaritat s'exerceixi vers les necessitats de les persones, no dels mercats.

No innocent com és del càrrec d'exercir la solidaritat, la Masmi, com desenes d'altres voluntàries d'arreu d'Europa segueixen al peu del canó. Reincideixen en el delicte al costat de les que fugen per poder viure i topen amb el mur de la incomprensió. Fent realitat els seus somriures diaris amb l'esforç per aixecar, per exemple, el camp d'Eko des d'on arriben crides constants per rebre suport per a aquestes i altres iniciatives solidàries.

Gràcies a la valentia de tants i tantes voluntàries com la Masmi, que ens han dut fins a casa la denúncia del que passa a l'altra punta de la Unió Europea, hem pogut copsar la magnitud de la hipocresia dels poders que ens governen. Amb els actes de record de l'exili català, amb les cicatrius del tracte inhumà dispensat per les autoritats franceses contra desenes de milers de republicans catalans, constatem la debilitat de la nostra societat que egoista i cínica prefereix amagar el drama sota l'estora i feble com és, només sap respondre amb més fronteres, tanques, militars i policia.

Sabem que qui haurà d'asseure's algun dia al banc dels acusats són els culpables de tanta explotació i misèria. Però la hipocresia de l'Europa de la Troika, de l'OTAN i de la banca porta ara la Masmi a judici. És el món al revés. Però per això hem nascut algunes. Per donar-li la volta!

Per canviar-ho tot!

Per la lliure absolució de la Masmi, per posar fi als processos judicials contra brigadistes internacionals, i per la solidaritat entre pobles!

@itacappcc

@alertasolidaria

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/fC4W