Principal |
Barcelona :: 07/08/2017

[Cat/cast] Ni 4 años ni 1 día. ¿Prisión por defender los derechos de todos? Andreu Absolución!

Alerta Solidària
El próximo 5 de octubre juzgan Andreu por haber participado de forma activa el día de la Huelga del 29M del 2012

 [Català]

Ni 4 anys ni 1 dia. Presó per defensar els drets de tothom? Andreu Absolució! 

El proper 5 d’octubre el nostre company Andreu haurà d’afrontar un dels judicis que té pendent degut a la ràtzia repressiva que vam patir en el context de la Vaga General del 29 de març de 2012 per aturar la Reforma Laboral.

Aquell 29 de març milers de persones vam sortir al carrer. Era la crida a la Vaga General i per tot arreu es van organitzar piquets, marxes i manifestacions de tota mena. També, però, els Mossos d’Esquadra, emparant-se amb els seus fitxers policials i polítics d’identificació d’activistes , van preparar un dispositiu per carregar sobre les espatlles d’unes quantes les explosions de ràbia, impotència i de frustració de moltes en plena crisi econòmica. Així, van arribar centenars d’acusacions en base a identificacions per part d’una policia que va actuar, tal i com va proclamar el responsable polític de l’època Felip Puig, “al límit de la llei i una mica més enllà”. Sota aquests paràmetres, dos mesos més tard del dia de la Vaga, Andreu va ser detingut i va haver de patir 24 dies de presó preventiva.

Esta, com moltes altres, va ser una acció abusiva i de biaix clarament polític per reprimir les protestes i imposar la temor a les qui gosen sortir al carrer a defensar els drets que, abans de nosaltres, s’havien assolit amb tants i tants sacrificis d’anys de lluita.

El pròxim 5 d’octubre jutgen Andreu per haver participat de forma activa el dia de la Vaga. Se li imputen danys i coaccions per la seua participació en un piquet en un dels hotels de luxe del Barri de Sants de la ciutat de Barcelona.

Passats més de cinc anys patim i en sabem molt dels efectes de l’estafa de la crisi, de les retallades i de l’aplicació de la Llei de la Reforma Laboral. Al mateix temps veiem com a persones que l’han provocada a base de corrupció, prevaricació, malversació de fons … o no se’ls acabar de demanar cap responsabilitat o en el cas que arriben a instàncies judicials se’;n surten sense gaire dificultats.

Passats més de cinc anys, la repressió i la persecució a la dissidència i als moviments socials persitix i no s’atura. A Andreu li demanen 4 anys de presó, 9000€ de pena multa i 1200€ de responsabilitat civil. I nosaltres, passats més de cinc anys també, tal i com ja vam demostrar en el seu moment, tenim clar que la solidaritat és la nostra millor arma i una vegada més expressem el més ferm suport i la clara determinació de fer costat a qui va sortir al carrer a defensar els drets de tothom.

Per tot plegat, coneixent com coneixem la implicació d’Andreu en la lluita pels drets socials i nacionals del nostre poble, i reconeixent la nostra responsabilitat en favor de les persones que lluiten i patixen la repressió per causes polítiques, manifestem el nostre suport i la defensa de l’acció del nostre company i amic i n’exigim la seua absoluta i lliure absolució.

Alhora, defensem que l’única forma de fer front al capitalisme i la seua misèria és amb l’organització popular, la lluita al carrer, les vagues generals i el suport mutu. El dia 29M vam sortir al carrer per defensar allò que és de totes, i seguirem sortint al carrer tants cops com faça falta, malgrat les seues amenaces i la seua repressió!

Si ens toquen a una, ens toquen a totes!

Andreu absolució!

Tortosa, Sants, Països Catalans 25 de Juliol de 2017

Alerta Solidària

Grup Antirepressiu de les Terres de l’Ebre

Comissió Antirepressiva de l’Assemblea de Barri de Sants

 

________________

 [Castellano]

Ni 4 años ni 1 día. ¿Prisión por defender los derechos de todos? Andreu Absolución!

 

El próximo 5 de octubre nuestro compañero Andreu deberá afrontar uno de los juicios que tiene pendiente debido a la razzia represiva que padecimos en el contexto de la Huelga General del 29 de marzo de 2012 para detener la Reforma Laboral.

Aquel 29 de marzo miles de personas salimos a la calle. Era la llamada a la Huelga General y en todas partes se organizaron piquetes, marchas y manifestaciones de todo tipo. También, sin embargo, los Mossos, amparándose con sus ficheros policiales y políticos de identificación de activistas, prepararon un dispositivo para cargar sobre los hombros de unas cuantas las explosiones de rabia, impotencia y de frustración de muchas en plena crisis económica. Así, llegaron cientos de acusaciones en base a identificaciones por parte de una policía que actuó, tal y como proclamó el responsable político de la época Felip Puig, "al límite de la ley y un poco más allá". Bajo estos parámetros, dos meses más tarde del día de la Huelga, Andreu fue detenido y tuvo que sufrir 24 días de prisión preventiva.

Esta, como muchas otras, fue una acción abusiva y de sesgo claramente político para reprimir las protestas e imponer el temor a las que se atreven a salir a la calle a defender los derechos que, antes de nosotros, se habían logrado con tantos y tantos sacrificios de años de lucha.

El próximo 5 de octubre juzgan Andreu por haber participado de forma activa el día de la Huelga. Se le imputan daños y coacciones por su participación en un piquete en uno de los hoteles de lujo del Barrio de Sants de la ciudad de Barcelona.

Pasados más de cinco años sufrimos y sabemos mucho de los efectos de la estafa de la crisis, de los recortes y de la aplicación de la Ley de la Reforma Laboral. Al mismo tiempo vemos como personas que la han provocado a base de corrupción, prevaricación, malversación de fondos ... o no se les terminó de pedir ninguna responsabilidad o en el caso que llegan a instancias judiciales salen sin muchas dificultades .

Pasados más de cinco años, la represión y la persecución a la disidencia ya los movimientos sociales persiste y no se detiene. A Andreu le piden 4 años de prisión, 9000 € de pena multa y 1200 € de responsabilidad civil. Y nosotros, pasados más de cinco años también, tal y como ya demostramos en su momento, tenemos claro que la solidaridad es nuestra mejor arma y una vez más expresamos el más firme apoyo y la clara determinación de apoyar a quien salir a la calle a defender los derechos de todos.

Por todo ello, conociendo como conocemos la implicación de Andreu en la lucha por los derechos sociales y nacionales de nuestro pueblo, y reconociendo nuestra responsabilidad en favor de las personas que luchan y sufren la represión por causas políticas, manifestamos nuestro apoyo y la defensa de la acción de nuestro compañero y amigo y exigimos su absoluta y libre absolución.

Asimismo, defendemos que la única forma de hacer frente al capitalismo y su miseria es con la organización popular, la lucha en la calle, las huelgas generales y el apoyo mutuo. El día 29M salimos a la calle para defender lo que es de todos, y seguiremos saliendo a la calle tantas veces como haga falta, a pesar de sus amenazas y su represión!

Si nos tocan a una, nos tocan a todas!

Andreu absolución!

Tortosa, Sants, Països Catalans 25 de Julio de 2017

Alerta Solidària

Grup Antirepressiu de les Terres de l’Ebre

Comissió Antirepressiva de l’Assemblea de Barri de Sants

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/fH9e