Principal |
País Valencià :: 30/10/2017

Miles de personas en Valencia contra el fascismo y por la libertad

Llibertat.cat

Milers de persones a València contra el feixisme i per la llibertat

 "L'antifeixisme no és qüestió d’un dia, sinó que és una pràctica i actitud diària que hem d’exercir totes des de tots els àmbits: a les nostres feines, al bar, al gimnàs, al mercat, a l’escola o institut… a tot arreu. Perquè el feixisme avança si no se’l combat.”.

Sota el lema de pancarta que encapçalava la manifestació, "Contra el feixisme i per els llibertats. No passaràn!" milers de persones han desfilat aquest dissabte pels carrers de València per protestar contra els atacs violents del 9 d'Octubre per part de grups d'ultradreta com España 2000 o Yomus, la facció més radical dels aficionats del València CF.

Ara bé, els organitzadors han remarcat a l'inici de la marxa  que era també "per la impunitat del feixisme arreu de l'Estat". Tot indicant que “els fets del 9 d’octubre no són un atac contra les persones que es vam manifestar, sinó que són un atac directe contra totes aquelles persones que entenem que tenim dret a viure la vida amb llibertat. Perquè ahir vam ser nosaltres i demà pots ser tu. Per això, la indiferència mai pot ser la resposta contra el feixisme. Perquè amb la indiferència el feixisme creix, es normalitza i s’organitza.”

A més, “aquesta convocatòria és només un ‘punt de partida’, un ‘prou’ i un ‘recuperem els carrers’. Perquè l’antifeixisme no és qüestió d’un dia, sinó que és una pràctica i actitud diària que hem d’exercir totes des de tots els àmbits: a les nostres feines, al bar, al gimnàs, al mercat, a l’escola o institut… a tot arreu. Perquè el feixisme avança si no se’l combat.”.

Durant la marxa, la situació a Catalunya ha estat ben present en la protesta i els manifestants han corejat lemes com "La veu del poble no és il·legal", "València serà la tomba del feixisme" i el ja famós "Els carrers seran sempre nostres".

Més 200 entitats han convocat la protesta. Entre les entitats convocants figuren plataformes, centre socials, entitats culturals, ecologistes, feministes, de joves, partits i sindicats.

__________

Miles de personas en Valencia contra el fascismo y por la libertad

 

"El antifascismo no es cuestión de un día, sino que es una práctica y actitud diaria que debemos ejercer todas desde todos los ámbitos: en nuestros trabajos, en el bar, en el gimnasio, en el mercado, en la escuela o instituto ... en todas partes. Para que el fascismo avanza si no se le combate. ".

 

Bajo el lema de pancarta que encabezaba la manifestación, "Contra el fascismo y por los libertades. No pasarán!" miles de personas han desfilado este sábado por las calles de Valencia para protestar contra los ataques violentos del 9 de Octubre por parte de grupos de ultraderecha como España 2000 o Yomus, la facción más radical de los aficionados del Valencia CF.

Ahora bien, los organizadores han remarcado al inicio de la marcha que era también "por la impunidad del fascismo en todo el Estado". Indicando que "los hechos del 9 de octubre no son un ataque contra las personas que se manifestamos, sino que son un ataque directo contra todas aquellas personas que entendemos que tenemos derecho a vivir la vida con libertad. Porque ayer fuimos nosotros y mañana puedes ser tú. Por ello, la indiferencia nunca puede ser la respuesta contra el fascismo. Porque con la indiferencia el fascismo crece, se normaliza y se organiza. "

Además, "esta convocatoria es sólo un 'punto de partida', un 'basta' y un 'recuperemos las calles'. Porque el antifascismo no es cuestión de un día, sino que es una práctica y actitud diaria que debemos ejercer todas desde todos los ámbitos: en nuestros trabajos, en el bar, en el gimnasio, en el mercado, en la escuela o instituto ... en todas partes. Porque el fascismo avanza si no se le combate. ".

Durante la marcha, la situación en Cataluña ha estado bien presente en la protesta y los manifestantes han coreado lemas como "La voz del pueblo no es ilegal", "Valencia será la tumba del fascismo" y el ya famoso "Las calles serán siempre nuestras ".

Más 200 entidades han convocado la protesta. Entre las entidades convocantes figuran plataformas, centro sociales, entidades culturales, ecologistas, feministas, de jóvenes, partidos y sindicatos.

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/fJ2v