Principal |
Nacionales PP.Catalans :: 31/10/2017

Un menor denuncia un "falso testimonio"en un juicio contra agresiones de la Guardia Urbana

Clara Barbal / Directa.cat
La sentencia da credibilidad a un testigo que niega la versión de agresiones del menor y que sería un "falso testimonio" por sus vínculos con el gobierno de la Paeria

[Català]

Un menor denuncia un "fals testimoni" al judici contra les presumptes agressions de la Guàrdia Urbana de Lleida

 

La sentència absolutòria dóna credibilitat a un testimoni que nega la versió d'agressions del menor i que segons la defensa seria un "fals testimoni" pels seus presumptes vincles personals i laborals amb el govern de la PaeriaCaptura de pantalla del Facebook del testimoni que va ser determinant per l'absolució dels agents. Es fotografia amb les autoritats durant la cerimònia de Santa Cecília al saló de plens de l'Ajuntament, on la Guàrdia Urbana va repartir condecoracions

El passat 4 d'octubre, dos agents de la Guàrdia Urbana de Lleida van ser absolts d'un delicte d'agressions a un menor, A.C.C., membre de Resisteix!, pel jutjat número 1 de la capital del Segrià. Els fets denunciats van ocórrer a principis d'any: segons la versió del tutor legal del menor, dos agents van interceptar el jove mentre enganxava cartells i el van colpejar amb una porra extensible a les extremitats inferiors. La jutge que instruïa el cas va considerar que les lesions s'havien pogut produir "mentre fugia" i que els denunciats no havien comès cap delicte.

En la sentència pren força el testimoni de F. Rodríguez, la versió del qual és considerada la "de major credibilitat" per la magistrada. Rodríguez va assegurar durant el judici que "s'enduien el denunciant pel braç, sense veure en cap moment que li peguessin". El menor afirma que aquest testimoni no es trobava al lloc dels fets i el seu advocat ha recorregut la sentència al·legant que Rodríguez va ser un "fals testimoni" al judici, pels seus presumptes vincles personals i laborals amb la Paeria i el govern municipal. La defensa ha acompanyat el recurs amb algunes captures de pantalla del Facebook personal de Rodríguez, avui desactivat: en una d'elles, publica una fotografia amb la regidora de Seguretat, Sara Mestres, i l'intendent de la Guàrdia Urbana, Josep Ramon Ibarz, durant la cerimònia de Santa Cecília del 22 de novembre de 2016 al saló de plens de l'Ajuntament, on es reparteixen condecoracions. El testimoni agraeix a la Unitat Operativa Polivalent, considerada una unitat antidisturbis, haver fet "possible" la seva menció. El recurs ha estat admès a tràmit.

No és el primer cop que la Guàrdia Urbana de Lleida apareix al centre de la notícia com a presumpte culpable d'abusos o negligències en les seves actuacions. Algunes de les agrupacions que van sortir a reclamar que s'esclarís la presumpta agressió policial van recordar que no es tractava del primer cas.

El Comú de Lleida va apuntar que tenien constància d'una altra denúncia ciutadana de mala praxi policial per part d'uns agents locals i el col·lectiu Arran va assenyalar en un comunicat que l'any 2013 dos dels seus integrants també van ser agredits per agents d'aquest cos policial. Tanmateix, cal recordar que l'any passat, tres agents de la Guàrdia Urbana van ser jutjats per haver interposat una denúncia falsa per atemptat contra l'autoritat al propietari d'una gasolinera i al seu fill.

________________

[Castellano]

Un menor denuncia un "falso testimonio" en un juicio contra las presuntas agresiones de la Guardia Urbana de Lleida

La sentencia absolutoria da credibilidad a un testigo que niega la versión de agresiones del menor y que según la defensa sería un "falso testimonio" por sus presuntos vínculos personales y laborales con el gobierno de la PaeriaCaptura de pantalla del Facebook del testigo que fue determinante para la absolución de los agentes. Se fotografía con las autoridades durante la ceremonia de Santa Cecilia en el salón de plenos del Ayuntamiento, donde la Guardia Urbana repartió condecoraciones

El pasado 4 de octubre, dos agentes de la Guardia Urbana de Lleida fueron absueltos de un delito de agresiones a un menor, ACC, miembro de Resiste !, por el juzgado número 1 de la capital del Segrià. Los hechos denunciados ocurrieron a principios de año: según la versión del tutor legal del menor, dos agentes interceptaron el joven mientras enganchaba carteles y lo golpearon con una porra extensible a las extremidades inferiores. La juez que instruía el caso consideró que las lesiones se habían podido producir "mientras huía" y que los denunciados no habían cometido ningún delito.

En la sentencia toma fuerza el testimonio de F. Rodríguez, cuya versión es considerada la "de mayor credibilidad" para la magistrada. Rodríguez aseguró durante el juicio que "se llevaban el denunciante por el brazo, sin ver en ningún momento que le pegaran". El menor afirma que este testigo no se encontraba en el lugar de los hechos y su abogado ha recurrido la sentencia alegando que Rodríguez fue un "falso testimonio" al juicio, por sus presuntos vínculos personales y laborales con la Paeria y el gobierno municipal . La defensa ha acompañado el recurso con algunas capturas de pantalla del Facebook personal de Rodríguez, hoy desactivado: en una de ellas, publica una fotografía con la concejala de Seguridad, Sara Mestres, y el intendente de la Guardia Urbana, Josep Ramon Ibarz , durante la ceremonia de Santa Cecilia del 22 de noviembre de 2016 en el salón de plenos del Ayuntamiento, donde se reparten condecoraciones. El testimonio agradece a la Unidad Operativa Polivalente, considerada una unidad antidisturbios, haber hecho "posible" su mención. El recurso ha sido admitido a trámite.

No es la primera vez que la Guardia Urbana de Lleida aparece en el centro de la noticia como presunto culpable de abusos o negligencias en sus actuaciones. Algunas de las agrupaciones que salieron a reclamar que se aclara la presunta agresión policial recordaron que no se trataba del primer caso. 

El Común de Lleida apuntó que tenían constancia de otra denuncia ciudadana de mala praxis policial por parte de unos agentes locales y el colectivo raíz señaló en un comunicado que en 2013 dos de sus integrantes también fueron agredidos por agentes de este cuerpo policial. Sin embargo, hay que recordar que el año pasado, tres agentes de la Guardia Urbana fueron juzgados por haber interpuesto una denuncia falsa por atentado contra la autoridad al propietario de una gasolinera y su hijo.

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/fJ36