Principal |
Països Catalans :: 05/12/2017

Exigim a Barcelona en Comú que respecti la neutralitat electoral de l’Ajuntament

CUP - Capgirem Barcelona
Davant l'actuació de la Guàrdia Urbana exigim a Barcelona en Comú que respecti la neutralitat electoral de l’Ajuntament

Aquesta nit la Guàrdia Urbana de Barcelona ha aturat dos grups de membres de la CUP Crida Constituent que començaven la campanya electoral per al 21D. En tots dos casos els agents han requisat el material que duien i a més a més un membre ha estat denunciat amb l'amenaça d'una sanció de 300 euros. A més a més, els agents s'han dedicat a arrencar adhesius i cartells de la CUP Crida Constituent que ja hi havia per la zona.

Des de Comitè de Campanya de la CUP Crida Constituent del Clot Camp de l'Arpa i la Verneda volem fer les següents consideracions:

Entenem l'actuació de la Guàrdia Urbana de Barcelona com un acte de repressió i un atac frontal a la llibertat d'expressió i a les mínimes garanties democràtiques del procés electoral imposat per l'estat espanyol. 

 

Exigim l'anul·lació immediata de la denúncia formulada contra un membre del nostre comitè de campanya i l'arxiu immediat del procediment sancionador sense cap mena de sanció ni multa.

 

Advertim, al govern de Barcelona en Comú que l'ús de la Guàrdia Urbana i d'altres cossos i organismes municipals contra les candidatures, en aquest cas la CUP-CC, suposa trencar la neutralitat electoral de l'Ajuntament i que en cas de repetir-se actuarem en conseqüència per garantir la igualtat de condicions.

Barcelona, 5 de desembre de 2017 

Comitè de Campanya del Clot Camp de l'Arpa i la Verneda

CUP Crida Constituent

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/fJ5y