Principal |
Nacionales PP.Catalans :: 10/04/2018

La Guardia Civil responde con detenciones ala campaña de criminalización de los CDR

Vilaweb
[Cat/Cast] Son acusados de delitos de rebelión y terrorismo

La Guàrdia Civil respon amb detencions a la campanya de criminalització dels CDR

Són acusats de delictes de rebel·lió i terrorisme

La Guàrdia Civil ha activat avui un operatiu contra els Comitès de Defensa de la República, després de la intensa campanya de criminalització per part dels mitjans i els partits espanyols. Segons fonts policíaques, es preveu que hi haurà dues detencions, un home a Esplugues de Llobregat i una dona a Viladecans, acusats de rebel·lió i ‘terrorisme’. Segons la Guàrdia Civil, la dona ja estat detinguda. La consideren ‘coordinadora’ d’un CDR. Ara serà traslladada a Madrid i lliurada a l’Audiència espanyola.

A Esplugues de Llobregat hi ha hagut un escorcoll de la Guàrdia Civil en un domicili situat al carrer de Lluís Millet.

Escorcoll a Esplugues (fotografia: Melcior Comes).

La Guàrdia Civil no descarta de fer més detencions arran dels talls de carretera i obertura de peatges d’aquestes darreres setmanes. L’operatiu el dirigeix el jutjat central d’instrucció número 6 de l’Audiència espanyola i es duu a terme pocs dies després de la investigació que va obrir la fiscalia contra els CDR.

El ministre d’Interior espanyol, José Ignacio Zoido, ha parlat de l’operació de la Guàrdia Civil. ‘És veritat que les imputacions que els fan són per rebel·lió i terrorisme. Els CDR són els que van començar a fer accions violentes ja abans de l’1 d’octubre i durant l’1 d’octubre.’ Ha dit que els CDR són com els ‘comitès cubans’, és a dir, ‘estructures horitzontals’ i no gaire jeràrquiques. Això, segons ell, els permet de ‘penetrar amb facilitat entre els joves i el territori’.

Els comitès han respost a l’operatiu amb un piulet a Twitter on denuncien la repressió. ‘La solidaritat, la nostra millor arma!’, diuen. A més, acompanyen la piulada d’una imatge d’una mà fent el signe de la pau, on es pot llegir: ‘Jo sóc CDR.’

 

Operació dels Mossos amb quatre detinguts
D’una altra banda, els Mossos d’Esquadra han detingut aquest matí quatre membres dels CDR de Malgrat de Mar, Arenys de Munt, Dosrius i Solsona, segons que ha informat el cos policíac a VilaWeb. Els acusen de desordres públics i atemptat contra l’autoritat per la concentració del 30 de gener a la tarda al parc de la Ciutadella, davant el parlament, quan es va suspendre el ple d’investidura de Carles Puigdemont.

Dos dels detinguts són militants de l’associació La Forja, de l’Alt Maresme. Una portaveu ha informat a VilaWeb que els Mossos els havien anat a detenir a casa seva a les vuit i a les nou del matí, respectivament. Tots dos havien estat identificats durant la concentració del 30 de gener.

________________

La Guardia Civil responde con detenciones a la campaña de criminalización de los CDR

Son acusados de delitos de rebelión y terrorismo

 

La Guardia Civil ha activado un operativo contra los Comités de Defensa de la República, después de la intensa campaña de criminalización por parte de los medios y los partidos españoles. Según fuentes policiales, se prevé que habrá dos detenciones, un hombre en Esplugues de Llobregat y una mujer en Viladecans, acusados de rebelión y 'terrorismo'. Según la Guardia Civil, la mujer ya fue detenida. La consideran 'coordinadora' de un CDR. Ahora será trasladada a Madrid y entregada a la Audiencia española.

En Esplugues de Llobregat ha habido un registro de la Guardia Civil en un domicilio situado en la calle Lluís Millet.

Registro en Esplugues (fotografía: Melcior Comes).

La Guardia Civil no descarta hacer más detenciones a raíz de los cortes de carretera y apertura de peajes de estas últimas semanas. El operativo lo dirige el Juzgado Central de Instrucción número 6 de la Audiencia española y se lleva a cabo pocos días después de la investigación que abrió la fiscalía contra los CDR.

El ministro de Interior, José Ignacio Zoido, ha hablado de la operación de la Guardia Civil. 'Es verdad que las imputaciones que les hacen son por rebelión y terrorismo. Los CDR son los que empezaron a hacer acciones violentas ya antes del 1 de octubre y durante el 1 de octubre. ' Dijo que los CDR son como los 'comités cubanos', es decir, estructuras horizontales 'y no muy jerárquicas. Esto, según él, les permite 'penetrar con facilidad entre los jóvenes y el territorio'.

Los comités han respondido al operativo con un twitt donde denuncian la represión. La solidaridad, nuestra mejor arma! ', Dicen. Además, acompañan la tuit de una imagen de una mano haciendo el signo de la paz, donde se puede leer: 'Yo soy CDR.'

Mostra la imatge al Twitter

#MésViusQueMai@CDRCatOficial

ARA operació de la Guàrdia Civil contra els CDR

La solidaritat, la nostra millor arma!

9:44 - 10 d’abr. de 20181.0681.266 persones estan parlant sobre això

Informació i privacitat dels Anuncis del Twitter

 

Operación de los Mossos con cuatro detenidos
Por otra parte, los Mossos han detenido esta mañana cuatro miembros de los CDR de Malgrat de Mar, Arenys de Munt, Dosrius y Solsona, según ha informado el cuerpo policial en VilaWeb. Los acusan de desórdenes públicos y atentado contra la autoridad por la concentración del 30 de enero por la tarde en el parque de la Ciutadella, ante el parlamento, cuando se suspendió el pleno de investidura de Carles Puigdemont.

Dos de los detenidos son militantes de la asociación La Forja, del Alt Maresme. Una portavoz informó a VilaWeb que los Mossos les habían ido a detener a su casa a las ocho ya las nueve de la mañana, respectivamente. Ambos habían sido identificados durante la concentración del 30 de enero.

https://www.vilaweb.cat/noticies/la-guardia-civil-activa-una-operacio-contra-els-cdr-a-catalunya-sedicio-terrorisme-sedicio-rebelio/

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/fK59