Principal |
Nacionales PP.Catalans :: 23/07/2018

«Le ha tocado a Adri, pero le puede pasar a cualquiera»

Andreu Merino / Diari Jornada
El grupo de apoyo al joven de Esplugues de Llobregat buscado por rebelión y terrorismo convoca hoy una movilización en Barcelona

El jueves pasado hizo 100 días que Adrià, un joven de 25 años de Esplugues de Llobregat, se fue de casa. La Guardia Civil lo buscaba por presuntos delitos de rebelión y terrorismo, por una orden dictada por la Audiencia Nacional española a raíz de varias movilizaciones organizadas por los Comités de Defensa de la República (CDR).

 

Desde entonces, su entorno personal y político ha impulsado un grupo de apoyo y la campaña Adri, te queremos en casa. Hoy, se manifestarán por el centro de Barcelona y han convocado una movilización a las siete de la tarde en los Jardinets de Gràcia. «Queríamos hacer una reivindicación potente coincidiendo con los 100 días de la operación policial con la que querían detener Adri y la manera de hacerlo era desplazándonos a Barcelona», argumenta el miembro del grupo de apoyo Efrem Blázquez, en declaraciones a Jornada .

 

El 8 de junio, Adrià confirmó que se había exiliado y confirmaba que estaba bien. Lo hizo público el grupo de apoyo a través de una carta del joven, publicada por este medio. En el escrito, el joven aseguraba tener miedo "a la indiferencia» y denunciaba «la arbitrariedad y la desproporcionalidad» de los hechos que le imputan. Ahora, el grupo de apoyo quiere evitar que su caso caiga en el olvido. «El mensaje que queremos transmitir es que ahora le ha tocado a Adri pero que en realidad cualquiera se puede encontrar en su situación», asegura Blázquez.

 

Demandas a la fiscalia

 

Con la movilización de hoy por la tarde en Barcelona, el grupo de apoyo al joven también quiere poner sobre la mesa su demanda a la fiscalía. «Exigimos la retirada de todos los cargos que se le imputan», dice Blázquez. Una exigencia que todo apunta a que tendrá poco recorrido, ya que el gobierno español insiste en que descarta instar a la Fiscalía a cambiar su postura respecto de los presos políticos y los exiliados catalanes. El pasado viernes, la portavoz del Ejecutivo de Pedro Sánchez, Isabel Celáa, reivindicó la independencia del Ministerio Fiscal y la separación de poderes.

 

Aunque sobre el papel la fiscalía es un órgano independiente del poder ejecutivo, la persona que ocupa la fiscalía general del estado es nombrada por el gobierno de turno. En este sentido, el nombramiento de María José Segarra con la entrada del PSOE a la Moncloa abría la puerta a un cambio de actitud en comparación con la mantenida por José Manuel Maza, el Fiscal General que inició las querellas contra los políticos independentistas . De momento, sin embargo, no ha sido así.

 

El caso de Tamara Carrasco

 Aunque la campaña Adri te Queremos en casa denuncia por igual la represión sufrida por todas las personas en el marco del proceso independentistas, Blázquez hace hincapié en el caso de los «civiles». «Tanto Adri como la Tamara son más vulnerables que el resto», defiende. Blázquez hace referencia a Tamara Carrasco, la vecina de Viladecans que la Guardia Civil detuvo el 10 de abril, en el marco de la operación a través de la que también querían detener Adri. 

Carrasco está investigada por la Audiencia Nacional española, que ha rebajado las acusaciones iniciales de terrorismo y rebelión en desórdenes públicos. Con todo, la Audiencia ha mantenido las medidas cautelares que, entre otras cosas, impiden a la joven salir de Viladecans. Ni siquiera para visitar a su madre , convaleciente por un accidente.

________________

Més de 2.000 persones es van manifestar en solidaritat amb l'Adrià a Esplugues el 10 de juny FOTO BORJA ALEGRÍA

El grup de suport al jove d'Esplugues de Llobregat buscat per rebel·lió i terrorisme convoca avui una mobilització a Barcelona

«Li ha tocat a l'Adri, però li pot passar a qualsevol»

 

Dijous passat va fer 100 dies que l'Adrià, un jove de 25 anys d'Esplugues de Llobregat, va marxar de casa seva. La Guàrdia Civil el buscava per presumptes delictes de rebel·lió i terrorisme, per una ordre dictada per l'Audiència Nacional espanyola arran de diverses mobilitzacions organitzades pels Comitès de Defensa de la República (CDR).

Des d'aleshores, el seu entorn personal i polític ha impulsat un grup de suport i la campanya Adri, et volem a casa. Avui, es manifestaran pel centre de Barcelona i han convocat una mobilització a les set de la tarda als Jardinets de Gràcia. «Volíem fer una reivindicació potent coincidint amb els 100 dies de l'operació policial amb la qual volien detenir l'Adri i la manera de fer-ho era desplaçant-nos a Barcelona», argumenta el membre del grup de suport Efrem Blázquez, en declaracions a la Jornada.

El 8 de juny, l'Adrià va confirmar que s'havia exiliat i confirmava que estava bé. Ho va fer públic el grup de suport a través d'una carta del jove, publicada per aquest mitjà. En l'escrit, el jove assegurava tenir por «a la indiferència»  i denunciava «l’arbitrarietat i la desproporcionalitat» dels fets que li imputen. Ara, el grup de suport vol evitar que el seu cas caigui en l'oblit. «El missatge que volem transmetre és que ara li ha tocat a l'Adri però que en realitat qualsevol es pot trobar en la seva situació», assegura Blázquez.

Demandes a la fiscalia

Amb la mobilització d'avui a la tarda a Barcelona, el grup de suport al jove també vol posar sobre la taula la seva demanda a la fiscalia. «Exigim la retirada de tots els càrrecs que se li imputen», diu Blázquez. Una exigència que tot apunta que tindrà poc recorregut, ja que el govern espanyol insisteix que descarta instar a la fiscalia a canviar la seva postura respecte dels presos polítics i els exiliats catalans. Divendres passat, la portaveu de l'executiu de Pedro Sánchez, Isabel Celáa, va reivindicar la independència del ministeri fiscal i la separació de poders.

Tot i que sobre el paper la fiscalia és un òrgan independent del poder executiu, la persona que ocupa la fiscalia general de l'estat és nomenada pel govern de torn. En aquest sentit, el nomenament de María José Segarra amb l'entrada del PSOE a la Moncloa obria la porta a un canvi d'actitud en comparació amb la mantinguda per José Manuel Maza, el Fiscal General que va iniciar les querelles contra els polítics independentistes. De moment, però, no ha estat així.

El cas de Tamara Carrasco

Tot i que la campanya Adri et Volem a casa denuncia per igual la repressió patida per totes les persones en el marc del procés independentistes, Blázquez posa l'accent en el cas dels «civils». «Tant l'Adri com la Tamara són més vulnerables que la resta», defensa. Blázquez fa referència a Tamara Carrasco, la veïna de Viladecans que la Guàrdia Civil va detenir el 10 d'abril, en el marc de l'operació a través de la qual també volien detenir l'Adri. 

Carrasco està investigada per l'Audiència Nacional espanyola, que ha rebaixat les acusacions inicials de terrorisme i rebel·lió a desordres públics. Amb tot, l'Audiència ha mantingut les mesures cautelars que, entre altres coses, impedeixen a la jove sortir de Viladecans. Ni tan sols per visitar la seva mare, convalescent per un accident.

https://www.diarijornada.coop/actualitat/20180723/li-ha-tocat-adri-pero-li-pot-passar-qualsevol

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/fL1x