Principal |
Nacionales PP.Catalans :: 11/06/2019

[Cat/Cast] Endavant (OSAN) organitza una xerrada-debat a Montblanc sobre el marc de treball #ÉsDeMín

Endavant
Endavant propone unas reivindicaciones mínimas que posen la vida en el centro y que pueden servir para aglutinar las clases populares

Catala

El recentment creat nucli comarcal d’Endavant (OSAN) a la Conca de Barberà va convocar dissabte passat, una vintena de persones per a exposar el marc de treball #ÉsDeMínims. La presentació va comptar amb la presència de Marta Civit, de Conca Terra d’Acollida, Eulàlia Reguant, de la CUP, i Gemma Tomàs, d’Endavant. A la trobada van coincidir diversos col·lectius comarcals i es va comprovar que les inquietuds i reflexions eren força compartides.

L’espai polític que es planteja té com a objectiu cohesionar les diverses iniciatives i lluites socials i polítiques de la comarca que avui estan disperses. Endavant pensa que totes les problemàtiques que com a societat afrontem tenen el mateix origen a combatre: el capitalisme patriarcal. La lluita pel territori, la lluita pel feminisme de classe, l’habitatge, l’acolliment de les persones migrants, l’antifeixisme, etc. no poden ser lluites fragmentades, i les persones que les duen a terme no poden estar aïllades les unes de les altres. Pensen que cal unir esforços per a créixer més i millor, que s’han d’unificar agendes.

Endavant (OSAN) proposa unes reivindicacions mínimes que posen la vida al centre i que poden servir per a aglutinar i cohesionar les classes populars dels Països Catalans:

-Salari mínim de 1.200 € per 30 hores de setmana laboral
-Regulació del lloguer a un 10% del salari
-Banca pública
-Aigua, llum, gas i telecomunicacions públics i a preus socials
-Serveis públics bàsics 100% garantits

A més, en l’àmbit comarcal, pensen que aquestes reivindicacions esmentades anteriorment es poden enriquir amb altres d’específiques del territori que serveixin perquè aquesta iniciativa connecti i arreli en les veïnes de la Conca de Barberà.

Endavant (OSAN) valorarà com ha anat la presentació i pròximament es posarà en contacte amb els diversos agents comarcals per a pensar els passos següents.

Castellano

El recientemente creado núcleo comarcal de Endavant (OSAN) en  Barberà convocó el pasado sábado, una veintena de personas para exponer el marco de trabajo #ÉsDeMínims. La presentación contó con la presencia de Marta Civit, de Cuenca Tierra de Acogida, Eulàlia Reguant, de la CUP, y Gemma Tomàs, de Endavant. Al encuentro coincidieron varios colectivos comarcales y se comprobó que las inquietudes y reflexiones eran bastante compartidas.

El espacio político que se plantea tiene como objetivo cohesionar las diversas iniciativas y luchas sociales y políticas de la comarca que hoy están dispersas. Endavant piensa que todas las problemáticas que como sociedad afrontamos tienen el mismo origen a combatir: el capitalismo patriarcal. La lucha por el territorio, la lucha por el feminismo de clase, la vivienda, la acogida de las personas migrantes, la antifeixisme, etc. no pueden ser luchas fragmentadas, y las personas que las llevan a cabo no pueden estar aisladas las unas de las otras. Piensan que hay que unir esfuerzos para crecer más y mejor, que se tienen que unificar agendas.

Endavant (OSAN) propone unas reivindicaciones mínimas que posen la vida en el centro y que pueden servir para aglutinar y cohesionar las clases populares de los Países Catalanes:

-Salario mínimo de 1.200 € por 30 horas de semana laboral
-Regulación del alquiler a un 10% del salario
-Banca pública
-Agua, luz, gas y telecomunicaciones públicos y a precios sociales
-Servicios públicos básicos 100% garantizados

Además, en el ámbito comarcal, piensan que estas reivindicaciones mencionadas anteriormente se pueden enriquecer con otras de específicas del territorio que sirvan porqué esta iniciativa conecte y arraigue en las vecinas de Barberà.

Endavant (OSAN) valorará cómo ha ido la presentación y próximamente se posará en contacto con los diversos agentes comarcales para pensar los pasos siguientes.

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/fO0n