Principal |
Nacionales PP.Catalans :: 01/07/2019

[Cat/Cast] Libertad con cargos para las tres detenidas investigadas por organización criminal

Internacional CUP
Con la presente causa se han cruzado muchos límites, que como sociedad no podemos dejar pasar, que no podemos tolerar

Catala

Aquest matí han passat a disposició judicial, i finalment han estat posades en llibertat, les tres persones detingudes ahir en l'operació duta a terme pels Mossos, investigades per haver participat en les manifestacions del 21/12/2018, 12/01/2019, 01/26/2019, 03/30/2019, 01/05/2019 (Manifestació contra el Consell de Ministres que va tenir lloc a Barcelona, Manifestació en el barri de Sarrià de Barcelona per a denunciar la celebració d'un acte de VOX, manifestació a Santa Coloma de Gramenet per a denunciar un acte de Front Nacional Identitari, i Manifestació del 1r de maig en el barri de Sants a Barcelona).

Ahir, 31 de juliol va ser el dia triat pel Departament d'Interior encapçalat per Miquel Buch, per a detenir a 3 persones, 3 de les quals menors d'edat, i citar a 6 més. Els delictes que els atribueixen són: pertinença en grup criminal, delicte contra els Drets Fonamentals, promoure l'odi contra grups d'ideologia antagònica, incitació a cometre desordres públics per a difondre missatges, delictes de desordres públics, manifestació il·lícita, atemptat a l'autoritat, lesions lleus, resistència, desobediència, i temptativa de delicte d'odi. Aquest és el llarg ventall de delictes que s'atribueixen als diferents investigats.

L'obsessió del Departament d'Interior a atribuir als moviments socials delictes d'organització criminal no és nova; la insistència del Departament d'Interior i de la Fiscalia de Delictes d'Odi de Barcelona per a perseguir i empresonar antifeixistes tampoc és nova. No és nou que el Departament d'Interior persegueixi a antifeixistes en lloc de feixistes, explotats en lloc d'explotadors, etc.

El que sí que és una novetat és la mescla de mobilitzacions tan diferents, i fins i tot en poblacions diferents, que engloba la present causa, evidenciant que el que es persegueix és la mobilització, independentment de la temàtica, els convocants i els motius de les convocatòries, amb persones que no es coneixen entre si.

Amb la present causa s'han creuat molts límits, que com a societat no podem deixar passar, que no podem tolerar.

Entenem que el moment en el qual es produeix aquesta operació policial no és casual ni aleatòria. A les portes que el Tribunal Suprem Espanyol dicti una sentència infame contra els membres del Govern de Puigdemont, i contra Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, el Departament d'Interior ha decidit evidenciar que perseguirà a tot aquell que es mobilitzi, independentment de la seva militància o tradició política, i independentment del motiu de la mobilització.

Des d'Alerta Solidària, organització antirepresiva, i des de la CUP, volem deixar ben clar, que malgrat la seva repressió, no cessarem a mobilitzar-nos cada vegada que existeixi un motiu de denúncia, o de lluita.

No ens detindrem en la defensa dels nostres Drets ni en la conquesta de les nostres llibertats! Neteja Ressalta les paraules desconegudes Utilitza les formes valencianes

Castellano

Esta mañana han pasado a disposición judicial, y finalmente han sido puestas en libertad, las tres personas detenidas ayer en la operación llevada a cabo por los Mossos, investigadas por haber participado en las manifestaciones del 21/12/2018, 12/01/2019, 01/26/2019, 03/30/2019, 01/05/2019 (Manifestación contra el Consejo de Ministros que tuvo lugar en Barcelona, Manifestación en el barrio de Sarrià de Barcelona para denunciar la celebración de un acto de VOX, manifestación en Santa Coloma de Gramenet para denunciar un acto de Frente Nacional Identitario, y Manifestación del 1º de mayo en el barrio de Sants en Barcelona).

Ayer, 31 de julio fue el día escogido por el Departamento de Interior encabezado por Miquel Buch, para detener a 3 personas, 3 de las cuales menores de edad, y citar a 6 más. Los delitos que les atribuyen son: pertenencia en grupo criminal, delito contra los Derechos Fundamentales, promover el odio contra grupos de ideología antagónica, incitación a cometer desórdenes públicos para difundir mensajes, delitos de desórdenes públicos, manifestación ilícita, atentado a la autoridad, lesiones leves, resistencia, desobediencia, y tentativa de delito de odio. Este es el largo abanico de delitos que se atribuyen a los diferentes investigados.

La obsesión del Departamento de Interior en atribuir a los movimientos sociales delitos de organización criminal no es nueva; la insistencia del Departamento de Interior y de la Fiscalía de Delitos de Odio de Barcelona para perseguir y encarcelar antifascistas tampoco es nueva. No es nuevo que el Departamento de Interior persiga a antifascistas en lugar de fascistas, explotados en lugar de explotadores, etc.

Lo que sí es una novedad es la mezcla de movilizaciones tan diferentes, e incluso en poblaciones diferentes, que engloba la presente causa, evidenciando que lo que se persigue es la movilización, independientemente de la temática, los convocantes y los motivos de las convocatorias, con personas que no se conocen entre sí.

Con la presente causa se han cruzado muchos límites, que como sociedad no podemos dejar pasar, que no podemos tolerar.

Entendemos que el momento en el que se produce esta operación policial no es casual ni aleatoria. En las puertas de que el Tribunal Supremo Español dicte una sentencia infame contra los miembros del Gobierno de Puigdemont, y contra Jordi Sánchez y Jordi Cuixart, el Departamento de Interior ha decidido evidenciar que perseguirá a todo aquél que se movilice, independientemente de su militancia o tradición política, e independientemente del motivo de la movilización.

Desde Alerta Solidaria, organización antirepresiva, y desde la CUP, queremos dejar bien claro, que a pesar de su represión, no cesaremos en movilizarnos cada vez que exista un motivo de denuncia, o de lucha. 

No nos detendremos en la defensa de nuestros Derechos ni en la conquista de nuestras libertades!

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/fO4c