lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fL8a

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

26/10/2018 :: Països Catalans

Acció a Nou Barris, cap persona és il·legal!

x Nou Barris migrant, obrer i solidari.


Avui, les veïnes de Nou Barris, amb el suport de companyes d'arreu, hem realitzat una acció reivindicativa en suport de les persones migrades de la frontera sud. Al crit de "refugiades i migrants, benvingudes per igual", hem entrat a l'edifici municipal del carrer Badosa, que porta 8 anys desocupat.

Hem denunciat com persones que arriben a territori espanyol veuen sistemàticament com els seus drets més bàsics, després d'emprendre un viatge en cerca de la supervivència, són violats per la Llei d'Estrangeria, racista i injusta, i l'Europa fortalesa. Aquestes persones, algunes d'elles menors d'edat, es troben dormint al carrer, excloses, mentre les ONG i els governs diuen que no hi ha recursos. Sí que hi ha recursos però pels bancs i la patronal, no per les persones. La plataforma Emergència Frontera Sud ha denunciat que 2.500 persones arribades a la frontera sud han estat enviades a Barcelona aquest estiu passat sense recursos d'acollida. Després de passar per les condicions esclavitzants a Líbia, Marroc i diversos punts de la ruta migratòria, - en els que s'aplica l'externalització de fronteres que vol dir mà dura, empresonaments, agressions, abandonaments al dessert, i tot pagat per Europa- i de resistir a la violència que es viu a les fronteres, ara s'enfronten a una altra forma de violència i de frontera que és el racisme institucional i social: no tenir "papers", no tenir on viure, l'explotació laboral o el maltractament institucional.

Exigim que aquest espai municipal abandonat sigui destinat al veïnat, que no dubtarem en usar-lo per respondre a les necessitats d'habitatge de tantes persones, moltes d'elles recent arribades a la ciutat de l'especulació, el turisme, de l'abandonament i del racisme institucional. Ens hauria agradat haver pogut ocupar l'espai, teixir-lo com a espai que respongui a l'emergència habitacional de les persones que es veuen obligades a dormir al carrer, però la realitat material de l'edifici no ens ho ha permès, ja que, malgrat ser un espai municipal, resta conectat amb l'empresa privada Telefonica. En aquest sentit, aprofitem per denunciar la situació d'aquest equipament públic.

Per últim, dir que davant la inactuació dels governs i l'administració, el veïnat de Nou Barris seguirem lluitant. Hem entrat a l'edifici, i seguirem entrant a espais perquè ningú es vegi obligat a dormir al carrer i a passar fam, desde la base popular com ens van ensenyar les mares, els pares i els nostres avis i àvies, moltes d'elles també migrants.

Nou Barris és migrant, obrer i solidari.
Obrim fronteres


Nou Barris, 26/10/2018

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fL8a

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal