lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/dL3

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

30/09/2003 :: Països Catalans

Atacs feixistes contra el Casal Jaume I de Fraga i amenaces al Correllengua

x Endavant

Intent d’agressió feixista contra el Casal Jaume I de Fraga

Aquest 19 de setembre la premsa valenciana recollia l’amenaca del col.lectiu blaver valencià GAV què assegurava "que sus juventudes participaran también el 27 en una manifestación en Fraga (Huesca) contra el paso por esa ciudad del Correllengua" convidats per un grupuscle d’Aragó contrari a la nostra llengua.

El Correllengua s'ha portat a terme com estava previst aquest dissabte. Al mig dia però un grup de persones procedents de València han pintat a cara descoberta i amb total impunitat l’aparador i facana del Casal Jaume I de Fraga i han farcit d’enganxines la vila amb comentaris contra la llengua de Fraga, el català, i la nostra cultura.

Els espanyolistes valencians i uns pocs més de Fraga s'han concentrat davant del Casal, però atès el fracàs de la seua convocatòria de manifestació -com a molt 14 individus- front a la multitudinària trobada del Correllengua en un Casal ple de gom a gom s'han limitat a passar amunt i avall en cotxes i insultar -en castellà- a la gent de Fraga, majoritàriament xiquets acompanyats dels seus pares, que assistien als actes.

Aquests consistien en el lliurament de premis als xiquets dels col.legis i instituts de Fraga que han participat durant dues setmanes en la Gimcana del Correllengua gràcies a la col.laboració de Ràdio Fraga i tot seguit un concert del grup de música tradicional 'Tres i la guitarra' d’Elx.

La responsable del Casal de Fraga, Marta Canales, ha denunciat els fets i ha indicat el nom i cognom dels fragatins apostats.

Paral.lelament Guillem Chacón, coordinador de la xarxa de Casals Jaume I i del Correllengua a la Franja de Ponent ha rebut l’amenaca d’un nou atemptat contra ell "si es portava a terme el Correllengua del vinent dissabte a Mequinensa".

Chacón, que en el moment dels fets es trobava al Correllengua de Morella junt amb un centenar de perdones vingudes de la Franja ha manifestat als mitjans que el Correllengua del 4 d’octubre a Mequinensa, el primer de convocatòria nacional a la Franja de Ponent, "es portarà a terme segons el previst".

El passat marc ja va patir la destrucció total de la seua Escola de Natura, en aquest atemptat. Cas que fou arxivat per Justícia de Zaragoza en dues setmanes.

Aquest nou atac s'emmarca en la campanya que grups feixistes han impulsat a la Franja com a reacció davant el creixement de les activitats i mobilitzacions en defensa del català els darrers temps, és el cas de la manifestació contra el català i els Països Catalans convocada a Saragossa el proper 25 d’octubre per diversos grups feixistes espanyols com 'Democracia Nacional’.

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/dL3

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal