lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/cQ6

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

22/07/2003 :: Països Catalans

Comunicat davant els darrers casos repressius a València

x Endavant

Davant l’onada repressiva que s'ha llancat a les últimes setmanes des de la Delegació del Govern espanyol, Endavant-OSAN ha fet públic el següent comunicat:

LA REPRESSIó NO ENS ATURARÀ

A les últimes setmanes, hem patit a la ciutat de València una nova onada repressiva, centrada principalment en la detenció de quatre joves llibertaris sota l"acusació de delictes de terrorisme.
Aquests joves van ser detinguts la passada setmana acusats de distints actes de sabotatge, entre els quals destaca l"enviament d’una carta bomba que, pressumptament, aniria destinada al grup feixista España 2000, i que va esclatar la vespra de les darreres eleccions municipals a una oficina de correus de València. A hores d’ara, dos dels detinguts romanen empresonats a Madrid, mentre que els altres dos han sigut posats en llibertat. El desenvolupament dels fets és gairebé calcat a les detencions que es van produir el passat novembre, quan per primera vegada es va emprar l"acusació de terrorisme per a actuar contra els moviments socials crítics amb el sistema.

Aquests fets han propiciat un nou colp mediàtic-policial, ja que els cossos de seguretat han aprofitat les detencions per fer escorcolls a diferents vivendes particulars i centres socials, mentre que els mitjans de comunicació s"han volcat a cobrir la notícia donant només cabuda a la versió de la Delegació de govern. Així, des de tots els àmbits informatius, s"ha remarcat en tot moment el tarannà "radical" i "antisistema" dels joves, obviant la pressumpció d’innocència, i donant veracitat a les filtracions d’informació per part de la policia nacional espanyola. Les detencions, doncs, no han fet més que donar pas a una forta campanya de criminalització cap al conjunt dels moviments socials duta a terme per la pràctica totalitat de mitjans de comunicació valencians.

Acò, però, està tornat-se cada vegada més quotidià al País Valencià, especialment des de l"arribada com a cap de la Delegació del govern del feixista Juan Cotino. Les mesures repressives venen endurint-se darrerament, també des del costat judicial, com és el cas dels judicis als i les detingudes a les hortes de la Punta i de Benimaclet, amb sentencies contràries als defensors de l"horta en ambdòs casos.

Davant tot acò, des d’Endavant-OSAN, no volem deixar de denunciar aquest últim colp repressiu contra el conjunt dels moviments socials, demanant el compliment de la pressumpció d’innocència i l"abolició de la llei antiterrorista a la qual han sigut sotmesos els joves, llei que vulnera els drets més bàsics de les persones detingudes i dóna lloc a l"aplicació de tortures, tant físiques com psíquiques. Denunciem, doncs, les pràctiques repressives, del caire que siga, que vé practicant l"estat contra tot tipus de dissidència política i que no tenen altre fí que atemorir al conjunt de la societat que es mostra discordant i acallar així les seues veus. Exigim, a més, responsablitats davant el paper determinant que juguen els mitjans de comunicació en aquests episodis, degradant l"informació per tal de criminalitzar els detinguts. La solució passa necessàriament per que els mitjans de comunicació pasen a ser regulats de forma més transparent per un consell independent, de manera que deixen de ser titelles en mans del poder establert i pasen a ser mitjans al servei del poble que oferisquen informació de qualitat. Malgrat tot, nosaltres ens mantindrem ferms en el nostre compromís pol.lític.

La repressió no ens aturarà!

Endavant, Organització Socialista d’Alliberament Nacional.
València, 18 de Juliol del 2003.

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/cQ6

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal