lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/eP6

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

05/11/2003 :: Països Catalans

Comunicat del Kasal Okupat del Prat de Llobregat

x Assemblea KOP-Alta Tensió

LLIBERTAT d’EXPRESSIó= 900 EUROS DE MULTA

El passat 10 de maig es va realitzar al Prat una manifestació contra l"especulació, organitzada pels membres del KOP-Alta Tensió, que va transcorre per tot el poble en un to festiu i reivindicatiu consistent en una rua que anava escenificant els diferents sectors que s"enriqueixen amb el preu del sòl com bancs, immobiliàries, polítics i constructores. Durant el recorregut es realitzaren diverses accions "lúdico-reivindicatives"als locals d’aquestes entitats, fins arribar a les Cases d’en Puig on un desproporcionat cordó policial va impedir la continuació de la ru.

Aquesta manifestació no va fer repensar als polítics la seva implicació en la situació crítica de la vivenda ni en la dificultat de la població per accedir a aquesta, tant al nostre municipi com arreu de l"estat. Lluny de plantejar-se un debat sobre aquest problema prioritari, els polítics del consistori van portar el debat a la crítica de la manifestació en si, el perque s"havia permès que uns joves denunciessin al Prat els excessos especulatius.

Posteriorment a això han passat moltes coses, la nit de la campanya electoral, 26 de maig, Antonio Gallego realitzava la seva ridícula provocació davant del Kasal, llencant octavetes del partit popular per tota la facana i amenacant als membres del Kasal que el veieren ("Yo a ti te conozco, a partir de mañana os vais a enterar, te voy a partir la cara, no soy un niño de papa"). Tampoc va haver-hi cap incident per part nostra.

Pocs dies després, el 14 de juny, dia de constitució del consistori, es realitzava un desproporcionat dispositiu policial sense precedents al Prat, ocupant-se la Placa de la Vila i arraconant, filmant i gravant els joves que realitzaven unes jornades de portes obertes a la mateixa placa i a la vegada denunciaven els fets ocorreguts la nit del "Gallego-show", tampoc va haver-hi cap incident per part nostra.

Fins el 17 de setembre no vem poder participar al ple per denunciar l"acció del portaveu popular i l"absoluta retallada de la llibertat d’expressió del posterior 14 de juny. La resposta de tots els membres del consistori (IC-PSOE-CIU i PP) va ser l"absolut menyspreu cap a les nostres qüestions i la decissió de passar al següent punt sense atendre cap de les demandes ni preguntes que els hi ferem. Vem abandonar el ple, que ompliem nosaltres, sense cap incident per part nostra.

Actualment la situació de provocació del portaveu popular ha restat impune gràcies al corporativisme entre tots els grups polítics, i no només això, sino que han donat fruit totes les crítiques que es van fer a la manifestació del dia 10 de maig amb la que comencavem l"escrit. Dues persones, casualment germans i un d’ells menor d’edat, han estat denunciades per la subdelegació del govern, dependent del PP, per participació en MANIFESTACIó IL.LEGAL, amb l"obligació del pagament d’una multa que ascendeix a 1.800 euros (300.000 ptes) i que pot arribar a 12.000 euros (2 milions de ptes) en cas de no dipositar la primera xifra en el plac previst de quinze dies o de plantejar-se un recurs.

Davant d’aquesta situació d’espiral repressiva i criminalitzadora volem denunciar:

-Que el fet de qualificar una manifestació d’il.legal és una situació sense precedents al nostre municipi que denota una retallada creixent de les llibertats. Criminalitzant-se les idees i els drets de manifestació i llibertat d’expressió.

-Que en cap cas es va produir cap identificació de cap manifestant pels efectius policials, sustentant-se l"identificació d’aquests en proves filmades per la policia sota l"article 1/92 de l"antiga Llei Corcuera, que l"únic que demostren és que aquests companys estaven allà. L"imposició d’una multa a dos participants, casualment dos germans, i no a tot el conjunt, és una mesura arbitrària que penalitza el dret de certs individus a manifestar-se i denota una persecució policial a certes persones.

-Que en cap cas estem disposats a assumir el pagament d’una multa només pel fet de manifestar-nos contra els especuladors del nostre poble, i molt menys aquestes xifres desproporcionades que ens volen ofegar econòmicament un a un i que volen sentar un precedent exportable a d’altres localitats de Catalunya.

Tots aquests fets denoten una criminalització creixent dels membres del Kasal Okupat per l"únic fet de dissentir d’aquesta societat i plantejar altres vies alternatives d’organització i autogestió fora de les institucions i els interesos partidistes i econòmics. Tot i que la nostra resposta ha estat en tots els casos mesurada i argumentada no només hem trobat el menyspreu i l"actitud autista de les institucions polítiques, sino que a més s"ens persegueix administrativament, però la nostra paciència també té un límit. Cridem a totes les associacions del Prat i rodalies a solidaritzar-se i denunciar l"intent de retallar les llibertats més essencials al nostre municipi i la criminalització dels membres del Kasal Okupat. Avui nosaltres sóm l"excusa per retallar les llibertats de tots/es, esperem entre tots/es aturar aquesta censura repressiva que parla de manifestacions il.legals enlloc de plantejar-se perque ens manifestem i intentar solucionar-ho. Per tot això us convoquem a solidaritzar-vos en la concentració que es farà el dia 12 de novembre del 2003 a la Placa de la Vila a les set de la tarda, en defensa de la llibertat d’expressió i els drets elementals que ens retallen i contra la criminalització dels membres del Kasal Okupat.a, desconvocant-se en aquell moment sense que hi hagués cap incident per part nostra

"Pensavem que el que feiem queia en el no-res, però la vostra indignació dona sentit a tot".


Assemblea KOP-Alta Tensió.
4 de novembre de 2003

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/eP6

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License ::

Principal