lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/dC1

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

10/09/2003 :: Països Catalans

Comunicat sobre el judici del cas Princesa, València

x Endavant

El proper mes d’octubre, es compliran quatre anys del desallotjament del Teatre Princesa per part de la policia "nacional" espanyola, que va acabar amb la detenció de 52 joves i un mort. Aquesta darrera setmana comencava el judici contra les 50 persones imputades i un seguit d’actes i reivindicacions enquadrades dins la campanya de denúncia d’aquests fets.
El 16 d’octubre de 1999 una sèrie de joves, en resposta al desallotjament d’una casa okupada al barri valencià de Benicalap, decidiren reokupar el Teatre Princesa, edifici situat al Centre Històric de la ciutat de València.Mentre els joves romanien a l"interior del Teatre, celebrant una festa, la policia nacional va envoltar les rodalies de l"edifici provocant una situació de confusió.Passat un temps, la policia procedia al desallotjament, emprant gasos lacrimògens i pilotes de goma, desencadenant un clima de pànic que acabà amb nombrosos ferits i un jove mort sota circumstàncies encara no aclarides.Un total de 52 persones foren detingudes, tant gent que estava dins com gent que va eixir a avisar l"ambulància, o que simplement estava fora recolcant als seus companys i companyes.
El judici comencava dijous passat, envoltat d’un ambient de crispació, clara conseqüència de les polítiques feixistes del Partit Popular i la cega complicitat dels mitjans de comunicació.Les acusacions fetes contra els i les joves són de desordres públics, danys i usurpació, i se"ls demana 36 anys de presó i una multa de 78.000 €. Crida especialment l"atenció el fet que el judici es celebre pràcticament quatre anys després dels incidents, justament quan el Partit Popular ha vist renovada la seua majoria absoluta a la ciutat de València, permetent-los gaudir de la impunitat que els caracteritza. Tot acò, doncs, s"enquadra dins la política repressiva d’aquest partit, centrada darrerament en el moviment llibertari, que l"any passat portava a la presó a quatre joves i aquest estiu a altres dos.
Per tot acò, des d’Endavant (O.S.A.N.), volem deixar clar el nostre posicionament en contra de la política de criminalització i repressió del PP i mostrar el nostre recolzament als encausats i encausades en aquest nou muntatge per part del poder polític-judicial, policial i mediàtic, exigint l"absolució sense càrrecs de totes aquestes persones i l"aclariment dels fets que provocaren la mort del veí del poble de Benimaclet.

València, a 6 de setembre del 2003.
Endavant, organització socialista d’alliberament nacional.

Endavant

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/dC1

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal