lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fU6z

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

16/10/2020 :: Països Catalans

Concentració 17-O: Per una vida digna: papers, sanitat, educació... i drets

x Peret de Migrants l Refugiades en lluita

El panorama -sanitari, econòmic, ecològic, polític- és esgarrifós per a gairebé tothom que no formi part de l’u per cent que ha augmentat la seva riquesa amb la crisi i l’infortuni dels altres. Però per a les perso-nes migrants ho és encara més. Si en molts casos la seva -la nostra- situació ja era desesperant abans de l’impacte de la pandèmia, ara s’ha tornat insuportable del tot i les perspectives no són gens reconfor-tants. Heus aquí només uns quants exemples.
Mirem què passa amb les persones que intenten entrar en la Fortalesa Europea. Països tercers són pa-gats per retenir-les i reprimir-les, els països fronterers de la UE les rebutgen amb violència fent cas omís del dret a demanar refugi i si, malgrat tot, sobreviuen i aconsegueixen a entrar-hi, són internades en ve-ritables campaments de concentració com el de Mòria. I el nou pacte europeu sobre immigració i asil, lluny d’afavorir l’acollida, se centra en l’expulsió i a l’Estat espanyol els CIEs ja tornen a estar oberts.
Pensem ara en les persones que ja són -ja som- aquí. La vida està permanentment marcada per la incer-tesa i la precarietat. Tens un permís de residència i treball avui, però el podràs renovar demà si perds la feina? Anys arrelant-te a la societat, però impossible trobar un contracte que et permeti la regularitza-ció. Encara més anys aguantant amb penes i treballs, però no pots accedir a la nacionalitat espanyola per culpa d’un examen dissenyat per excloure’t, perquè no et contesten o perquè no hi ha cites. O pot-ser no has pogut ni tan sols empadronar-te per tal que el sistema, almenys, reconegui la teva existència. I què dir dels infants i joves tutelats i extutelats, desemparats pel govern, criminalitzats pels mitjans i la policia, i assetjats per l’extrema dreta?. La aclaparadora manca de cites d'estrangeria provoca la deses-peració de les persones migrades i la proliferació de màfies
I en mig d’una crisi que ha obert els ulls de molta gent al paper essencial que fan moltes persones immi-grades per sostenir la societat -proporcionant cures de tot tipus, recollint collites, transportant aliments, netejant cases i edificis, fent funcionar comerços i supermercats...- el govern central s’ha negat ni tan sols a assegurar que totes aquestes persones tinguin papers i accés als minsos ajuts disponibles per a la resta de la població.
Ara bé, no es tracta de queixar-nos, d’inspirar llàstima. Es tracta d’exigir els nostres drets, els drets de tothom, de mostrar la solidaritat entre nosaltres. També d’oferir la nostra solidaritat a qui la necessiti i de demanar a totes les organitzacions i persones que defensen la igualtat a unir-se amb nosaltres.
Denunciem, això sí, les múltiples discriminacions i les seves causes - econòmiques, polítiques, legals i institucionals. Més enllà de la denúncia, però, volem crear un moviment -a Catalunya, a l’Estat espanyol, a escala internacional- capaç de revertir aquestes injustícies. Per tant, us convidem a una concentració aquest 17 d’octubre, que coincidirà amb altres de semblants a diferents ciutats i països i que esperem que sigui un petit pas endavant cap a aquest objectiu.
Volem una vida digna per a tothom i per tant reclamem:
Papers per a tothom, sense restriccions. Empadronament sense domicili fix a tots els municipis, sense traves i sense trampes. Nacionalitat sense exàmens. Arrelament i renovació sense contracte laboral d’un any. Abolició dels CIEs i fi de les expulsions. Prou atacs feixistes contra refugiats, infants i joves que im-migren sols i altres persones i col·lectius.
Visca la lluita pels drets de les persones migrants... i de tothom!
CONCENTRACIÓ
DISSABTE, 17 D’OCTUBRE A LES 18:00
Plaça de Catalunya, Barcelona

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fU6z

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal