lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/bI3V

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

18/04/2008 :: Països Catalans

Crida a un Moviment en Defensa de la Universitat Pública (Assamblea de facultad de UB raval)

x Info Barcelona

CRIDA A UN MOVIMENT EN DEFENSA DE LA UNIVERSITAT PÚBLICA

PER UN MOVIMENT ESTUDIANTIL ASSEMBLEARI

Al llarg del darrer curs acadèmic el moviment estudiantil en oposició al Procés de Bolonya ha crescut considerablement tal i com ho demostren les mobilitzacions i setmanes de lluita darrerament convocades. Tot i això també s’han evidenciat greus desavinences i contradiccions dins del actual marc unitari, la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP), tal i com ho demostren els debats sorgits darrerament en el marc de la nostra Assemblea i el document recentment presentat per un dels agents del moviment estudiantil, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

Des de l’Assemblea de Facultats de UB Raval creiem que és necessari posar fi a les dinàmiques negatives dins del conjunt del moviment estudiantil i començar un procés que permeti propulsar un Moviment en Defensa de la Universitat Pública, i per tant presentem la següent proposta a la resta d’Assemblees de Facultats del conjunt de Universitats Públiques de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

- Considerem que el actual marc unitari no permet enfortir el moviment estudiantil, fet pel qual anunciem que la nostra Assemblea de Facultat deixa la PMDUP, i convidem a la resta d’Assemblees de Facultats a unir-se en un procés de constitució d’un nou marc unitari que funcioni com una coordinadora d’Assemblees de Facultats.

- Creiem que aquesta coordinadora ha de defensar un No frontal i total al Procés de Bolonya, una denuncia inequívoca i activa de les diferents organitzacions politiques que via lleis com la LUC, LOU i el Reial Decret estan implementant i portant a terme l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), així com una combativitat adequada al moment i als objectius a assolir, que es aturar aquest procés d’implementació de l’EEES just en el moment en que s’estan constituint les comissions de grau al conjunt de les nostres Facultats.

- Proposem un funcionament del nou marc unitari de coordinació transversal entre Assemblees de Facultats on aquestes decideixin de forma autònoma l’estratègia i les mobilitzacions a portar a terme per part del moviment estudiantil.

- Emplacem al conjunt dels membres de les diferents organitzacions estudiantils a que enforteixin el moviment estudiantil des de la base, participant de forma activa en els debats i discussions en els marcs de les seves respectives Assemblees de Facultats.

- Animem al conjunt d’Assemblees de Facultats a fer una Trobada General d’Assemblees de Facultats per decidir de forma conjunta el model organitzatiu i el funcionament de la Coordinadora d’Assemblees de Facultats, així com la relació amb la resta d’organitzacions estudiantils i moviments socials.

Aquesta és una proposta constructiva que fem arribar a tots i totes aquelles estudiants organitzades, ja sigui a nivell assembleari o organitzacions estudiantils, que vulguin consolidar una resistència activa, sense complexes pel No frontal a Bolonya i la paralització total d’aquest procés mercantilitzador i elitista, que suposa l’EEES.

NO A BOLONYA I A L’EEES: O ARA O MAI!

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/bI3V

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal