lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fY1V

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

31/05/2021 :: Països Catalans

Desplegament de la bandera negra, 30 de maig. La Ràpita

x Catalans per la Independència

Catalans per la independència va convocar a la plaça 1 d’Octubre de La Ràpita, centre d’esdeveniments de tot tipus i testimoni de la força i la lluita d’un poble unit i decidit que va fer front a les forces repressores enviades des del reino d’Espanya, per intentar impedir un acte legítim, democràtic i pacífic: el referèndum de l’1-O.

En Guillem Argelich, un activista de les Terres de l’Ebre, va presentar l’acte. I va adreçar al públic unes paraules sortides des del fons de l’ànima d’una persona que ha viscut la lluita a primera fila i coneixedora de la llarga història d’aquesta terra; quan, per exemple, la gent que va lluitar a la Batalla de l’Ebre, símbol de la resistència d’un poble contra l’invasor. Una terra que des de sempre ha patit la violència de l’Estat, l’oblit de d’una part del territori, la desídia de l’administració. Un poble que va partir una extrema violència durant l’1-O. Va cridar a la mobilització del territori, sobretot els que s’han quedat al sofà amb la falsa idea que tenim un govern independentista de debò. Encara no ha acabat la feina, cal recuperar els carrers i lluitar per la independència.

Tot seguit, Catalans per la independència va fer lectura del seu manifest. Aquesta entitat, tot i que va començar la seva activitat fa només uns mesos, ja ha fet accions importants, per exemple: ser l’entitat responsable que el PSC quedi fora del Govern, gràcies al compromís que va fer signar als partits independentistes catalans abans de les eleccions del 14F. La seva presidenta, Maria Mas, en fa la lectura.

Entre d'altres coses, destaquem:

«Els catalans sempre hem parlat de Països Catalans, sempre ens hem referit a les diferents contrades catalanes. Però sovint hem obviat les Terres de l’Ebre i la seva gent, una terra dura i tendra, forta i amable. Una terra que fa molts anys que pateix el càstig de l’ocupació: el transvasament, el perill que corre la biodiversitat del Delta... Avui, som aquí per reparar aquest oblit.»

«Qui no els va oblidar van ser les forces d’ocupació espanyoles el Primer d’Octubre i van sembrar el terror amb l’odi que duien al cor contra els rapitencs i rapitenques i tota la gent de les Terres de l’Ebre que estan en lluita permanent per sobreviure, per mantenir la seva manera de viure, la cultura local, la identitat...».

Maria Mas es va adreçar a tota aquesta gent: «Companys i companyes, compteu amb nosaltres per cuidar i defensar les Terres de l’Ebre, i també per alliberar el país. La independència és l’única via i és urgent».

A continuació, va interpel·lar els nostres polítics: «no ens decebeu més. Donarem suport a totes les accions que ajudin el poble, com un sol braç alçat, a recuperar els carrers. I, si cal, us passarem per sobre. No podem admetre que els egoismes partidistes passin per davant del nostre objectiu: la independència de Catalunya.»

Finalment, va fer un agraïment a tothom que ha ajudat a fer l’acte possible, a la feina incansables dels Voluntaris per la República catalana, i l’assistència de diverses entitats que hi han donat suport: Sanitaris per la República, Escamots Catalans i CDR Vic.

L’acte va acabar amb el cant dels Segadors de tots els assistents i l’encesa de quatre columnes de fum vermell a càrrec dels Escamots Catalans.

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fY1V

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal