lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fQ9p

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

04/03/2020 :: Països Catalans

Divendres 6 de març s’entrena"Nosotros no olvidamos",a l’auditori barradas de l’Hospitalet

x ACATS
Nosotros no olvidamos" es un documental que narra la lluita contra l'oblit del cas de l’assassinat de Pedro Álvarez,

El llargmetratge narra la lluita contra la impunitat i els abusos de poder de la Plataforma i la família Álvarez acompanyant, durant 14 mesos, l'incansable compte enrere per evitar la prescripció del cas, encara sense jutjar, de l’assassinat de Pedro Álvarez fa 27 anys.

El proper divendres 6 de març, a les 19 hores, l’Auditori Barradas de L’Hospitalet de Llobregat acull l’estrena del documental ‟NOSOTROS NO OLVIDAMOS‟, una producció d'ACATS (Associació Col·lectiva Audiovisual per a la Transformació Social) que explica la inesgotable lluita de la família Álvarez i la Plataforma Pedro Álvarez, per aconseguir justícia després que el jove de 20 anys fou assassinat fa 27 anys, presumptament, a mans d'un agent de la Policia Nacional. Un llarg camí d'anys, amb tota mena d'accions, per exigir la resolució d'un crim, que ha topat sempre amb el silenci del corporativisme, per poder ser esclarit.

Per a l'estrena del documental "Nosotros no olvidamos" s'ha triat un lloc molt especial, l'Auditori Barradas de L'Hospitalet de Llobregat, ciutat on va ser assassinat Pedro Álvarez i que, des d'aquell fatídic moment, no ha deixat de mostrar la seva solidaritat i escalf a la família. Bona part dels moviments socials i veïnals de L'Hospitalet de Llobregat han plantat cara a l'oblit imposat des de les institucions, fent que adhesius, cartells i pintades recordant l'assassinat, siguin part del paisatge urbà des de fa dècades.

És també des d'aquests moviments que, cada 15 de desembre, es torna al lloc dels fets, acompanyant a la família, en l'ofrena floral en record a Pedro Álvarez.

"Nosotros no olvidamos" és una creació audiovisual col·lectiva: tant des del punt de vista del finançament (aconseguit mitjançant una exitosa i popular campanya de microfinançament) com des de la construcció del guió.

L'equip artístic va apostar per un format de seguiment proper i invisible de la feina documentalista, posant al centre les activitats de la Plataforma Pedro Álvarez i, especialment, a en Juanjo Álvarez, pare d'en Pedro i activista social i veïnal, des de molt abans que el seu fill fos assassinat.

És un documental creat sense cap entrevista, sense cap escaleta prèvia de guió i que intenta alterar al mínim possible el ritme de la lluita i dels seus personatges.

El director del documental, Damià Puig, assegura que la intenció darrera de crear el guió a partir del material enregistrat (unes 700 hores), i no pas prèviament, responia a una voluntat per "integrar a l'espectador el màxim possible en aquesta realitat". Puig, igualment, destaca la gran vàlua del contingut que aporta el guió, ja que posa de relleu una realitat, que sovint no es veu però que es consolida cada cop més, teixint xarxes de suport mutu i solidaritat, donat que el documental fonamentalment segueix a en Juanjo Álvarez, que és "un home que viu a peu de carrer cada desallotjament, manifestació, xerrada antirepressiva al que el conviden amb poques hores d'antelació" i, segueix, "allí estava jo intentant seguir-li el ritme, i dic "intentant" perquè no ho he pogut aconseguir, ja que hi ha dies que en Juanjo pot estar a 3 mobilitzacions diferents".

La campanya de microfinançament també va permetre presentar el projecte a nombrosos col·lectius arreu tot el territori català i també a la resta de l'Estat. Estan previstes unes 50 projeccions públiques durant els propers mesos, que comptaran amb la presència d'alguna persona de la Plataforma Pedro Álvarez i/o de la productora ACATS.

Salut!

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fQ9p

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal