lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fK6N

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

26/04/2018 :: Països Catalans, Barcelona

El sindicalismo alternativo anuncia movilizaciones en el sector metalúrgico de Barcelona

x CGT, FTC-IAC, COS, COBAS y I-CSC

EL SINDICALISME ALTERNATIU ANUNCIA MOBILITZACIONS AL SECTOR METAL·LÚRGIC DE BARCELONA

 

Els sindicats CGT, FTC-IAC, COS, COBAS i I-CSC aposten per la mobilització dels més de 180.000 treballadors del sector com a única sortida per un conveni digne.

La Taula del XVIII Conveni metal·lúrgic de la Província de Barcelona menysprea als sindicats dels metall no majoritaris al no respondre a la seva petició d’assistir a les negociacions en curs com a observadors.

La darrera reunió de la Taula es va celebrar el 18 d’abril de 2018 als locals dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Família, al carrer d’Albareda de Barcelona. Constitueixen la Taula la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM), les Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General dels Treballadors (UGT), en raó a la seva major representativitat en el sector.

Aquest Conveni afecta a mes de 180.000 treballadors/es d’un dels sectors mes castigats per la darrera crisi amb acomiadaments massius, pèrdua de condicions de treball econòmiques i socials, incompliments legals, precarització i augment de l’accidentalitat i les malalties laborals.
Els últims 10 anys el Conveni Siderometal·lúrgic ha seguit idèntica tònica, incorporant moltes de les pretensions de la UPM (doble escala salarial, pèrdua de poder adquisitiu, absorcions, flexibilitat laboral a la carta, etc, etc.).

Fruit d’aquesta situació els Sindicats majoritaris, CCOO i UGT, han perdut representativitat i la resta de representants sindicals superen ja el 15%, tenint en compte que milers de treballadors/es del Metall no tenen delegats i son exclosos del còmput, així com tots els suports a d’altres formacions sindicals que no han assolit representació als centres de treball.

Els Sindicats que van signar aquesta petició, la Intersindical-Confederació Sindical de Catalunya (I-CSC), Comissions de Base (COBAS), la Federació de Treballadors de Catalunya ( FTC-IAC), la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i la Confederació General del Treball (CGT) anuncien mobilitzacions en defensa de la transparència, la democràcia i un Conveni Digne per als treballadors/es del Sector Metal·lúrgic.

________________

El sindicalismo alternativo anuncia movilizaciones en el sector metalúrgico de Barcelona

 Los sindicatos CGT, FTC-IAC, COS, COBAS y I-CSC apuestan por la movilización de los más de 180.000 trabajadores del sector como única salida por un convenio digno.

La Mesa del XVIII Convenio metalúrgico de la Provincia de Barcelona desprecia a los sindicatos de los metal no mayoritarios al no responder a su petición de asistir a las negociaciones en curso como observadores.

La última reunión de la Mesa se celebró el 18 de abril de 2018 en los locales de los Servicios Territoriales de Trabajo, Asuntos Sociales y Familia, en la calle de Albareda de Barcelona. Constituyen la Tabla la Unión Patronal Metalúrgica (UPM), las Comisiones Obreras (CCOO) y la Unión General de los Trabajadores (UGT), debido a su mayor representatividad en el sector.

Este Convenio afecta a más de 180.000 trabajadores / as de uno de los sectores más castigados por la última crisis con despidos masivos, pérdida de condiciones de trabajo económicas y sociales, incumplimientos legales, precarización y aumento de la accidentalidad y las enfermedades laborales. Los últimos 10 años el Convenio Siderometalúrgico ha seguido idéntica tónica, incorporando muchas de las pretensiones de la UPM (doble escala salarial, pérdida de poder adquisitivo, absorciones, flexibilidad laboral a la carta, etc., etc.).

Fruto de esta situación los Sindicatos mayoritarios, CCOO y UGT, han perdido representatividad y demás representantes sindicales superan ya el 15%, teniendo en cuenta que miles de trabajadores / as del Metal no tienen delegados y son excluidos del cómputo, así como todos los apoyos a otras formaciones sindicales que no han logrado representación en los centros de trabajo.

Los Sindicatos que firmaron esta petición, la Intersindical-Confederación Sindical de Cataluña (I-CSC), Comisiones de Base (COBAS), la Federación de Trabajadores de Cataluña (FTC-IAC), la Coordinadora Obrera Sindical (COS) y la Confederación general del Trabajo (CGT) anuncian movilizaciones en defensa de la transparencia, la democracia y un Convenio Digno para los trabajadores / as del Sector Metalúrgico.

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fK6N

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal