lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/eA0e

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

13/12/2013 :: Països Catalans

Fellines i Viladasens tornan a dir No a la Mat amb exit

x ContraGironaInformant
LA PRESSIÓ POPULAR ACONSEGUEIX SUSPENDRE L'EXPROPIACIÓ PER LA MAT A VILADESENS (GIRONA)

Avui havia de ser l'últim dia de les expropiacions forçoses de finques afectades per la MAT.

A primera hora del mati hi havia convocada una concentració de suport als expropiats davant l'ajuntament de Cervià de Ter. S'hi han concentrat unes 20 de persones i un fort desplegament policial.

A la tarda estaven convocats tres propietaris del municipi de Viladasens per l'aixecament d'actes d'ocupació i expropiació forçosa. Tanmateix, aquests actes d'ocupació, no s'ha pogut dur a terme gràcies a una concentració d'unes 150 persones en suport i solidaritat a les persones expropiades.

La concentració popular, amb tractors, cotxes cavalls i ovelles ha bloquejat l'accés a l'ajuntament impedint als delegats de REE i l'Estat el fet de poder accedir a la zona. Prèviament l'ajuntament havia decidit no cedir les instal·lacions municipals per poder realitzar l'acte. Els representats de REE, advertits de la concentració, han desistit.

Els veïns valoren l'acte d'avui com una victòria, al haver aconseguit susprendre les expropiacions al municipi. S'espera que en breu, es tornin a convocar als propietaris afectats.

Entre als arguments dels veïns per boicotejar l'acte, es destaca que el traçat és il·legal pel fet que s'incompleix l'acord entre la Generalitat i ajuntament sobre distancies de seguretat respecte la línia.

En aquest acord, la mateixa Generalitat imposa un canvi de traçat, respecte l'original (paral·lel al TGV) per passar paral·lel a la línia de 132, dient textualment “que aquesta modificació dona compliment a les distancies de seguretat, que són 500 metres respecte de nuclis habitats i 100 m de masies aïllades. Cosa que és totalment falsa al poble de Fellines, que queda a 280 metres i diverses masies per sota dels 100m, fins i tot una a 17 m de la línia.

Texte fet per la plataforma No a la Mat Girona i assemblea Anti-mat

Per a mes informació visiteu el bloc de No a la MAT

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/eA0e

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal