lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fK1d

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

27/02/2018 :: Països Catalans, Barcelona

Inauguració del nou Casal Independentista de Ciutat Vella

x Casal Independentista de Ciutat Vella

La Galera, el Casal Independentista i Popular de Ciutat Vella, som un projecte que neix després que persones vinculades a lluites socials i populars de Ciutat Vella decidim fer pública l’ocupació d’un local en desús al Carrer d’En Robador 43 durant la Diada Nacional de Catalunya de l’any 2017.  


Sis mesos després, i després de ser desallotjades el passat 24 de novembre, comuniquem que La Galera torna a obrir de nou les seves portes a Ciutat Vella al carrer Correu Vell 1(55).


Les diferents institucions públiques, a través del desenvolupament de polítiques urbanístiques clarament especulatives i l’establiment d’uns marcs legals fets a mida pels fons voltors, han estès la catifa vermella al conjunt de barris de Ciutat Vella a aquells que es lucren del rendisme immobiliari. Entenem l’ocupació com una eina imprescindible per denunciar l’actual situació al Gòtic: El nombre d’habitatges al barri ha passat de 7.113 el 2007 a 5.800 el 2015, un descens de gairebé el 20%. 


L’expulsió massiva de veïnes de Ciutat Vella com a conseqüència de l’especulació immobiliària, la privatització i mercantilització de les nostres places i carrers i les conseqüències pel veïnat del turisme de masses – en un barri on més del 52% dels edificis allotgen pisos turístics - fan que sigui més necessari que mai poder disposar d’espais socials lliures de la lògica del mercat i el benefici privat. Davant la manca d’espais socials, polítics, d’organització veïnal i d’apoderament popular al conjunt del Districte de Ciutat Vella, diferents persones vinculades a l’Esquerra Independentista decidim obrir un Casal Independentista i Popular al cor del Gòtic per poder organitzar-nos per la independència, el socialisme i el feminisme als Països Catalans. La Galera s’organitza de forma  assembleària i autogestionada i tenim la voluntat de ser un espai de trobada per les veïnes i alhora de suport de les lluites socials i polítiques del Gòtic, així com del conjunt de barris de Ciutat Vella. Volem que el Casal sigui una eina més per defensar-nos i reivindicar de forma contundent que el Gòtic no és un parc temàtic i resisteix!

 Volem ser un espai lliure de racisme, LGTBI-fòbia i feminista que ens permeti gaudir de les nostres vides i el nostre barri de forma col·lectiva i horitzontal amb l’objectiu de vertebrar una resposta a totes les agressions que patim dia rere dia.

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fK1d

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal