lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/dB2Q

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

13/12/2011 :: Països Catalans

Informanció setmanal de Kan Kolmo Del 12 al 18 de Gener de 2.011

x Kan Kolmo

Al gener torna el Crit de la Terra

Ens tornem a dirigir a totes vosaltres per anunciar-vos, que després d'haver estat alguns mesos de paron, Crit de la Terra tornarà a sortir. Si recordeu Crit de la Terra és un projecte autogestionat de contrainformació de les terres del Nord - est de Catalunya. Esperem contar amb vosaltres perquè ens envieu noticies i articles d'opinió per poder construir totes juntes una contrainformació a l'abast de tothom. Només recordar algunes premises que donàvem alhora d'enviar-nos textos. Per començar, dir que tot el que publiquem volem que tingui un caire radical, és a dir, que vagi a l'arrel del problema. Aquesta premisa és per estalviar-nos que la gent ens enviï textos reformistes, que creeiem que només aporten veritats parcials i serveixen per manipular la lluita. De la mateixa manera que no acceptem aquest tipus de (des)informació, també ens agradaria allunyar-nos de totes aquelles reflexions o notícies que facin referència al ghetto, és a dir, Crit de la Terra preté, fer arribar noticies i reflexions radicals a totes en general, volem que sigui un vehicle, per estendre la lluita, el descontent; no una publicació hedonista que busqui una aprovació del entorn proper. Per dir-ho d'alguna manera, apostem per lo quotidià, per tot allò que afecta a un munt de persones i ens obliga a acotxar el cap i continuar perpetuant aquest sistema assassí i explotador. Més coses, qúestions pràctiques, per tal que dins el Crit de la terra, puguem encabir varietat d'escrits demanem que els textos no tinguin una extensió superior a una pàgina i mitja. Això no es prén com una premisa sine quanom, és a dir, que som flexibles, si no podeu resumir-ho tot i creieu que és molt important que el text es publiqui d'una manera íntegre, ens escriviu, parlem i juntes trobarem una solució. Una altre cosa, per possibilitar la maquetació, impresió i la posterior distribució; tancarem el Crit el tercer diumene de cada mes. Així que si voleu enviar alguna coseta, ho haureu de fer abans d'aquest diumenge, per tal que nosaltres tinguem temps de maquetar, i el Crit surti puntualment, és a dir, la primera setmana del mes següent.

Afegir també, que dins de cada Crit s'inclourà una agenda d'activitats AUTOGESTIONADES, per tal de fer-ne difusió. Si us interessa sortir a l'agenda, ens haureu d'enviar les activitats abans del tercer diumenge de cada mes. També és molt interessants enviar convocatòres de manis, concentracions, etc.
Per últim, dir que el format del Crit de la Terra, ha canviat, ja no serà en format "diari", aquest gener ja el veureu quan surti el nou i esperem que us agradi.

I res més, només animar-vos a que ens envieu escrits, perquè sense vosaltres el Crit de la terra no té sentit. Una abraçada, salut i molta força!!!!!!!!!!!!

PD: Si coneixeu algun col·lectiu, persona que creeieu que li pot interessar aquest mail, reenvieu-lo.

2a. sessió de l'Ateneu 19 de juliol de Girona. La pedagogia llibertària, l'exemple de l'escola lliure Paideia

El dissabte 17 de desembre d'11h a 13h als locals la CGT de Girona (Av. Sant Narcís nº 28, Ent 1-2) us convoquem a la 2a. sessió del curs 2011-12 de l'ATENEU 19 de JULIOL de la CGT. Amb el següent tema:

La PEDAGOGIA LLIBERTÀRIA. L'EXEMPLE de l'ESCOLA LLIURE PAIDEIA

Aquesta sessió anirà a càrrec del nostre company Marc (Educador Social) i membre d'ASSACS (Assemblea de Treballadors i Treballadores d'Acció Social) i d'en Francesc i la Marina pedagog/a i també membres d'ASSACS. Alhora ens parlaran del projecte PAIDEIA, es tracta d'una escola extremenya que porta 35 anys educant nois/es mitjançant la pedagogia llibertària.

Aquesta sessió es desenvoluparà utilitzant metodologia pròpia de la pedagogia llibertària, convertint-se així en un exemple pràctic.

SALUT i FORMACIÓ!!!

ATENEU 19 de Juliol - CGT-Girona

L'Audiència Nacional desembarca a Barcelona per a interrogar els diputats acusadors del cas 15J

Serà finalment aquest 14 de desembre el dia en que una desena de diputats pertanyents a una àmplia representació del ventall parlamentari català declararan davant del jutge de l'Audiència Nacional que instrueix el cas del bloqueig indignat del Parlament de Catalunya del passat 15 de juny. El magistrat Eloy Velasco, antic responsable de la Conselleria de Justícia de l'executiu popular d'Eduardo Zaplana al País Valencià, serà el jutge encarregat de fer els interrogatoris. Va ser aquest mateix jutge qui en coordinació amb els mossos d'esquadra va organitzar durant la primera setmana d'octubre d'enguany les detencions selectives de 20 activistes del 15-M de Barcelona encausats per aquests fets. La més polèmica d'aquelles actuacions fou la detenció de 6 persones el 6 d'octubre a l'interior de la Ciutat de la Justícia. Es tractava d'activistes que s'havien posat a disposició del jutjat de guàrdia de Barcelona, però tot i això van ser contundentment detinguts per una cinquantena d'agents antiavalots, un fet molt criticat pels màxims òrgans del poder judicial català i espanyol. Unes setmanes més tard fou destituït Joan Mallafré –comandament dels mossos encarregat de les relacions entre la justícia i la policia catalana–, qui suposadament va ser el responsable d'aquell assalt policial a l'interior de les dependències judicials.

Diputats contraris al tribunal madrileny
Els interrogatoris del proper dimecres aniran destinats a aclarir el grau d'afectació a la feina parlamentària que van tenir les protestes del 15 de juny. Les preguntes que Velasco farà als diputats seran principalment tres: com van afectar laboralment i emocionalment les protestes a la seva activitat parlamentària i personal? Pot reconèixer entre aquestes fotografies alguna de les persones que participaven de la concentració? El van insultar, bloquejar, agredir? De les respostes que els parlamentaris donin al magistrat en resultarà la gravetat de les acusacions penals contra les activistes del 15-M, que poden arribar fins a condemnes de cinc anys de presó. L'acció del jutge, però, toparà amb altres factors no previstos. Un mínim de quatre dels diputats han assegurat que no creuen que sigui l'Audiència Nacional qui hagi de jutjar aquests fets. Joan Boada i Salvador Milà (ICV) han arribat a parlar d'insubmissió a l'alt tribunal madrileny, Alfons López Tena (SI) pensa que no hi ha de fer res Madrid en la investigació dels fets del Parlament i Montserrat Tura (PSC) assegura que no s'hauria de penar amb presó aquelles conductes del 15 de juny. A dia d'avui però, al marge de les declaracions públiques, cap d'elles ha retirat l'acusació ni s'ha desdit sobre la suposada gravetat dels incidents. El dimecres serà el dia clau.

'Aturem l'Audiència Nacional'
En el mateix sentit i amb el mateix lema utilitzat el 15 de juny a les portes del parc de la Ciutadella, l'assemblea de suport a les 20 activistes indignades processades des de Madrid, ja ha convocat una concentració a les 7:30h del matí del 14 de desembre a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, edifici ubicat al passeig de Lluis Companys de Barcelona on ja s'està preparant una sala on Eloy Velasco preveu realitzar els interrogatoris als diputats. El dia anterior –dimarts 13 de desembre– aquesta entitat i d'altres que ja s'hi han sumat faran una manifestació a les 19:30h que tindrà com a punt de partida la plaça de Catalunya de Barcelona, ocupada ara per una enorme pista de gel.

Extret de La Directa

Manifestació 17 desembre - Sant Andreu de Palomar - Gent sense casa, cases sense gent... Com s'enten?

Succesives onades especulatives han arrasat Barcelona en el darrer quart de segle. Una rere l’altre, hem sofert les Olimpiades, les places dures (encimentades pels Molins, Nadal i companyia), el 22@, el Fórrum de les Cultures i l’arribada de l’AVE (tren de luxe per connectar capitals). Sant Andreu no ha escapat a l’epidèmia. La macroestació de la Sagrera i els seus “vials” (com el que s’havia de fer al lloc on estava el CSO El Palomar i no es va fer mai) han posat Sant Andreu al punt de mira de l’especulació. Els cinemes Lauren, la Maquinista, l’Heron City i el Corte Inglés en són algunes de les conseqüències. La febre del totxo ha expulsat a moltes persones que no han pogut assumir l’increment del cost de la vivenda; un 1160% des de l’any 1984. Abans, la vivenda era el 10% del pressupost familiar, avui s’enfila més amunt del 40%. Molta gent s’ha quedat sense casa.

Per contra, moltes cases s’han quedat sense gent; cases que els especuladors mantenen abandonades a l’espera del negoci. Els locals han patit el mateix procés; accentuant així el problema de la manca d’espais per a que la gent pugui desenvolupar les seves inquietuts.
Part d’aquesta gent no s’ha resignat a marxar ni a no tenir espais i ha triat la via de la okupació. Rehabilitant espais abandonats, les cases i centres socials okupats han donat una resposta efectiva al problema de la vivenda al mateix temps que han generat una enorme
quantitat de projectes i activitats. La resposta del govern ha estat sempre la repressió, policial, judicial i mediàtica.

Els bancs s’han llençat de cap al gran botí de l’especulació immobiliària. Oferint tota mena de garanties i facilitats han aconseguit con-tractar milers i milers d’hipoteques astronòmiques. Tothom era feliç, tot anava bé. Però el castell de cartes s’ha desmoronat amb la crisi i
l’atur. Avui, moltes famílies no poden fer front a les seves hipoteques. Els bancs, que abans eren amables i sonrients, ara no en deixen passar ni una. Es mostren com els voltors que són, planant damunt les seves preses. El més mínim retràs es converteix en un desnona-
ment. I no només es queden el pis, per revendre’l a preus altíssims, sino que obliguen a seguir pagant la hipoteca. No tenen d’escrupols.

El govern envia policies a desallotjar i desnonar mentre injecta diners públics per “rescatar” els bancs i protegeix les cases que l’especula-ció manté abandonades. La crisi la paga el poble. Mentre milers de persones es queden sense casa, milers de cases segueixen sense
gent. Per això sortim al carrer a cridar ben fort que no ho entenem, que no ho acceptem i que no ens quedarem de braços creuats.

Estavem indignades ja abans de la crisi. Ara estem decidides, volem passar a l’acció i apostem per autoorgantzar-nos. Ningú ens treurà d’aquest forat, sols el poble salva el poble.
DISSABTE 17 DE DESEMBRE
18h. Plaça Mossen Clapés
( L1 Torras i Bages)
SANT ANDREU DE PALOMAR
MANIFESTACIÓ
“GENT SENSE CASA, CASES SENSE GENT... COM S’ENTEN?”

79;Activitats d'aquesta setmana a Kan Kolmo

Dimecres 14 de desembre
16H. Taller-bici Trintxacadenes

Divendres 16 de desembre
18h. Cafetería

Altres activitats

Dissabte 17 de desembre
11h.Xerrada:
LA PEDAGOGIA LLIBERTÀRIA. L'EXEMPLE de l'ESCOLA LLIURE PAIDEIA
Lloc: Locals de la CGT: Av. Sant Narcís, 28, ent-2a. Girona.
facilitadors:
Marc Badia (Educador Social)
Marina Donadeu (pedagoga)
Francesc Sais (pedagog)
Tots tres son membres d'ASSACS (Assemblea de Treballadors i Treballadores d'Acció social)

--
CSO Kan Kolmo
Carrer del Carme 41 Txirona
www.kankolmotxirona.blogspot.com

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/dB2Q

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal