lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/qO8

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

30/11/2004 :: Països Catalans

La CNT davant el nacionalisme.

x CNT-València
La anarcosindical és internacionalista, veu el món com un tot per sobre de diferències racials, idiomàtiques, culturals etc.

La anarcosindical és internacionalista, veu el món com un tot per sobre de diferències racials, idiomàtiques, culturals etc.
En aquest sentit s'oposa a l’opressió que exerceixen els estats sobre els pobles. Estem en contra que l’estat espanyol oprimeixi al poble basc, a favor que els pobles bascos, catalans, palestins, saharahuis, tibetanos, kurds... siguin amos de les seves destinacions, s'assenteixen en territoris més o menys delimitats, que participin de la riquesa de la societat en general, que es federin com vulguin, que s'independitzin dels estats, però igualment ens oposaríem a la creació d’un estat basc, palestí, saharahui, kurd... amb el seu policia, exèrcit, moneda, govern, i aparell repressiu.

Ens neguem, que l’estat espanyol hagi intentat per dècades acabar amb els idiomes basc, català o gallec, que es vigili, detingui i persegueixi avui dia a ciudadanes pel simple fet de pertànyer a alguna d’aquestes cultures.
Però ens neguem a donar suport l’estatisme basc, català o de qualsevol tipus.

Per al que serveixen els nacionalismes ja s'està veient en l’antiga yugoslavia: per a organitzar guerres, camps de concentració, accions de genocidi, deportacions massives, neteges ètniques, assassinats de nens, destrucció de pobles sencers, tot això amb la escusa de la Gran Servia, la Pàtria Croata i altra pamplinas. La nostra alternativa és el Internacionalismo, la Autogestión, el Federalisme.
Que els pobles puguin federar-se com estimin oportú, sense fronteres artificials fixes, amb dret a separar-se i unir-se tantes vegades com desitgin, a mantenir les seves cultures i idiomes, a no sofrir discriminació pel color de la pell, del pèl o els ulls. Per a això promovem la creació d’un organisme oposat a l’organització jeràrquica i autoritària de l’estat: "El Municipi Lliure, que acollirà a quantes organitzacions, col.lectius, entitats i grups que actuïn amb independència de partits polítics i organismes estatals i les seves finalitats no siguin reestablecer les estructures de l’estat (i actuïn en oposició a ell). El Municipi Lliure contempla globalment l’acció social i cultural, sobre la base de la llibertat, encaminada a establir relacions socials d’igualtat. " (acords del 6º congrés de la CNT. Barcelona 1983) .
Sobre els àmbits geogràfics, econòmics, culturals, socials en els quals actuarien els distints municipis lliures és una mica que s'haurà d’anar fent i estudiant sobre la marxa.
El veritable Municipi Lliure, l’autèntica autonomia i independències, no sorgiran més que amb la desaparició dels estats.

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/qO8

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal