lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/dC4

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

11/09/2003 :: Països Catalans

Manifest CGT Catalunya, 11 Setembre 2003

x CGT Reus

Manifest de la CGT de Catalunya
Onze de setembre de 2003

En aquest darrer any hem demostrat un cop més la nostra forca: la unió de les persones treballadores, aturades, clandestines, gent gran, persones immerses en l’economia submergida... en definitiva de la majoria social catalana, que hem sortit al carrer per aturar una guerra on s'ha vessat sang per petroli; en contra de l’esquarterament del territori i l’especulació urbanística; contra les lleis que ens discriminen per la nostra procedència i gènere; per la millora de les nostres condicions laborals.. un seguit de lluites que continuen malgrat els entrebancs i la repressió exercida des de la fàbrica fins al carrer, des de la tortura i la presó fins a l’oblit mediàtic.

Mentres, els diversos rostres del neoliberalisme global s'han mostrat sense carotes, seguint amb la seva política depredadora. A Catalunya hem vist tancar Valeo, Lear i moltes d’altres amb la complicitat dels sindicats grocs, mers gestors d’acomiadaments. Han continuat les privatitzacions, restringint l’accès als serveis bàsics. S'ha potenciat l’especulació del sòl en detriment del medi ambient i la justicia social. Han estigmatitzat la diferència i la protesta, i amb l’ajut de forces que s'autonomenen d’esquerres, han continuat aplicant la llei antiterrorista, ara a Torà, i unes polítiques penitenciàries d’extermini, com a la nostra companya Laura Riera. S'ha seguit atacant, en un intent de fer-les recular fins al reducte folklòric, les llengües i cultures que sobreviuen en l’Estat que s'anomena España, i per tota resposta assistim de convidats de pedra a una cursa d’estatuts tan estèril com buida de contingut.

Avui, des de l’anarcosindicalisme català, hem de recordar un cop més que internacionalitzar tot aquest seguit de lluites socials no ha de negar les lluites nacionals d’emancipació, i hem de dir amb valentia, als qui impedeixin la nostra emancipació com a catalans i catalanes, que cal superar el marc estatal, deixar-ho enrera, com una vella antiqualla dels temps en que la burgesia va necessitar un gran mercat i les oligarquies dominants unes colònies on reproduïr-se com a classe. Perquè l’únic federalisme possible és entre pobles i persones lliures.

No caiguem en el parany de l’internacionalisme uniformador ni en el del nacionalisme ètnic i segregador, la CGT reivindiquem la diversitat del gènere humà, de les seves cultures i de les seves actituds. I precisament per això creiem en l’autoorganització de les persones i en l’autogestió dels recursos per fer front als problemes socials, econòmics i culturals de Catalunya. Una Catalunya que només així tornarà a ser rica en justícia social i plena d’aportacions d’altres cultures sense que això signifiqui renunciar a la nostra. Un poble sense opressió, una nació lliure, que permeti a les persones viure i expressar-se amb llibertat. Caminem juntes cap a l’emancipació personal i col.lectiva d’un conjunt de persones lliures i sobiranes.

Lleida, Onze de setembre del dos mil tres

CONFEDERACIO GENERAL DEL TREBALL DE CATALUNYA

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/dC4

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal