lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/cT0

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

31/07/2003 :: Països Catalans

Manifestació d'Alerta Solidària a Vilafranca

x Endavant


La campanya de denúncia de la tortura acaba amb una manifestació a Vilafranca


Aquest passat dissabte 26 de juluiol, Alerta Solidària, després d’un seguit d’actes que es realitzaren a al llarg del mes de juliol a Torredembarra, Corbera de Llobregat, Berga i Vilafranca del Penedès, acabà la campanya de denúncia de la tortura amb una manifestació a la capital del Penedès, en què s'hi aplegaren centenars de persones. En la manifestació, es recordarfen els casos del juliol passat, com els derivats de la visita del ministre Cañete a Vilafranca, les detencions i maltractaments a Corbera o a Riera de Gaià, així com els casos dels darres temps arreu dels Països Catalans, com els casos recents de Torà, Viladecans o València. Més de 200 persones participaren a la manifestació, que acabà amb un parlament d’Alerta Solidària i d’un militant d’Endavant del Penedès.

ttp://www.lahaine.org/b2-img/torturavila.jpg" border="0" alt="Vilafranca2002" />
Imatges dels joves vilafranquins torturats per la guàrdia civil el juliol de 2002

Comunicat d’Endavant del Penedès

Des de l"assemblea comarcal d’Endavant (OSAN)-Penedès, volem aprofitar aquesta ocasió per denunciar novament la repressió que l"estat espanyol exerceix sobre el moviment independentista català i sobre qualsevol dissidència política que qüestioni l"actual sistema polític i econòmic. Cal remarcar que aquesta repressió es fa amb el suport tàcit dels partits polítics institucionals. Quan hi ha casos de repressió, aquests partits miren cap a un altre cantó, o directament legitimen l"actuació de les Forces de Seguretat de l"Estat.

quest darrer any hem pogut veure i comprovar com arreu del país s"han produït casos de tortura i d’agressions parapolicials i feixistes. Això posa en evidència que hi ha una estratègia repressiva orquestrada des del Ministeri de l"interior espanyol, que compta amb la col.laboració activa d’institucions públiques, partits polítics i òrgans judicials per tal de silenciar la dissidència política i fer pagar molt cara la gosadia de lluitar diàriament per l"alliberament nacional, social i personal.

També volem aprofitar aquest marc per denunciar, una vegada més, la legislació antiterrorista espanyola. Una llei que dóna cobertura legal a la pràctica de la tortura i que vulnera els drets civils més elementals dels detinguts. Una llei que va ser ratificada a les Corts espanyoles amb el suport de del PP, PSOE i CiU (entre altres), els mateixos partits que s"omplen la boca parlant de democràcia i alhora són els responsables de que a l"estat espanyol es torturi i s"empresoni persones per motius polítics. Només cal una paraula per qualificar-los: HIPÃ’CRITES.

Des d’aquí volem reiterar el nostre suport i solidaritat als companys de Torà, els quals han patit en primera persona les atrocitats derivades de l"aplicació de la llei antiterrorista, i a tots i totes els que han patit detencions, tortures, agressions i presó per defensar els drets nacionals i socials de les classes populars catalanes.

Quan parlem de repressió els independentistes del Penedès sabem bé de què parlem perquè ho patim en les pròpies carns. Ara fa un any la Guàrdia Civil va carregar contra una concentració independentista de rebuig a la presència del ministre espanyol Cañete i dies després va carregar indiscriminadament contra els assistents a un concert de la festa major dels Monjos que intentaven impedir una agressió racista. El resultat de tot plegat fou detencions i pallisses de la Guàrdia Civil a militants independentistes i impunitat pels feixistes que van protagonitzar l"agressió racista. I què van fer els partits polítics de la comarca davant aquests fets? Res: abaixar el cap i encobrir l"acció de la Guàrdia Civil.

Tot plegat confirma que la lluita és l"únic camí cap als nostres objectius d’Independència i Socialisme i que els poders fàctics no es quedaran mirant de bracos plegats com combatem la explotació i la dominació. Hem de ser conscients que vénen temps difícils, temps en que cal lluitar per allò que és obvi.

Per tot això, des d’Endavant volem manifestar que creiem fermament en el projecte d’Alerta Solidària i alhora ens el sentim nostre. Pensem que és un projecte s"ha d’enfortir, creant així, amb el compromís dels i les militants independentistes, un bombolla d’oxigen que ens serveixi per fer front als atacs que patirem per part de les forces d’ocupació espanyoles. Ens hem d’enfortir per aturar aquesta ofensiva i ens hem d’enfrontar fermament als qui la permeten, toleren o encobreixen les tortures. Cal donar el màxim de suport i cobertura als represaliats polítics i assenyalar els les culpables.

Si la repressió no s"atura nosaltres tampoc!
La lluita és l"únic camí.
Independència i Socialisme

DOSSIER: Repressió a Vilafranca, juliol de 2002

Endavant (OSAN)

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/cT0

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal