lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/bM2C

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

31/07/2008 :: Països Catalans

No ens aturaran! L´Assemblea de Joves okupa un nou espai (poblenou)

x Info Barcelona

L’Assemblea de Joves de Poblenou torna a alliberar un espai en desús, al Ptge. Olivé i Maristany 7, per fer d’ell un casal obert al jovent i al veïnat, un equipament social que l’Ajuntament de Barcelona no preveu realitzar al barri.

Una setmana després de ser desallotjats d’un garatge, propietat d’una empresa immobiliària, abandonat des de fa més de tres anys, al carrer Pujades 279, l’Assemblea de Joves de Poblenou torna a okupar. La necessitat de crear un espai on el jovent i les entitats juvenils del barri puguin desenvolupar les seves necessitats i inquietuds socials, empeny a l’AJP a fer possible l’equipament que l’Ajuntament de Barcelona i el regidor del Districte, Francesc Narváez, es neguen a construir al Poblenou.

A Poblenou al 2008, cada dia les excavadores enderroquen nous vestigis del nostre vell passat fabril, mentre les grues aixequen a cada cantonada lofts de luxe, oficines per transnacionals i hotels de moltes estrelles canviant perversament el paisatge històric i desfent el teixit social. Sense evidenciar-se cap símptoma de paràlisis del “mercat” immobiliari. L’asfíxia d’aquest model d’aparador i màrqueting, concretat en l’arxipromocionat 22@, esclata per algunes escletxes. Ens neguen el carrer, ens menteixen amb els equipaments i lentament ens expulsen. Als joves de Poblenou ens ha tocat combatre els valors de l’economicisme liberal des de l’ull de l’huracà de la violència immobiliària, fet que no aturarà la construcció d’espais de contrapoder i de debat crític. Hem decidit no ser víctimes, sinó protagonistes.

Durant els últims mesos hem estat reclamant a l’administració la construcció d’un Casal de Joves del Poblenou, però aquesta no hi té cap interès ni voluntat. Així que som els joves els qui passem a l'acció i, de forma participativa, en construirem un de forma autogestionada. Amb aquest projecte iniciem una nova etapa, on convertirem aquest antic taller en un espai de trobada pel jovent poblenoví. Un espai on poder desenvolupar activitats i projectes, engegar dinàmiques d'oci alternatiu, cedir un lloc als col•lectius i persones amb inquietuds i ampliar la visibilitat de la nostra lluita com a col•lectiu polític. Poc a poc les coses s’aniran concretant. De ben segur que us n’anireu assabentant. Ens veiem al num.7 del ptge. Olivé i Maristany.

El jovent al barri no hi tenim lloc!
Ni l’especulació ni el 22@ ens aturaran.

Assemblea de Joves de Poblenou, juliol de 2008.

Mira també:
http://ajpoblenou.bloc.cat

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/bM2C

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal