lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fS4v

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

26/05/2020 :: Països Catalans

Que el llegir no ens faci perdre l’escriure

x Fredi Bentanachs

L‘1-O, després d’enfrontaments amb l’estat colonial espanyol, vàrem fer el referèndum, el vàrem guanyar, i vàrem proclamar la DUI al Parlament, sols falta publicar-la al DOGC.

Es descarnà la més contundent agressió contra tot un poble des del final de la guerra civil. Milers de ferits, detinguts i perseguits, tot un govern a l’exili o presó, jutjats amb un procés prevaricador i feixista, mancat de qualsevol sentit de justícia, condemnat per tota la premsa i els observadors internacionals, les sentències, no injustes, sinó venjatives i ignominioses, que aixecaren la ira de tot un poble i el món. Enfrontaments, barricades més detencions, i ocupació dels carrers en record i no oblit de la llibertat de presos i exiliats i l’aixecament de la DUI votada. La por de partits feixistes del 155, arribistes i botiflers com ERC i Comuns, jugant a confondre el poble, negociant taules de fum, desencís, por i abandó, per part de molts, resistència i encoratjament, per part de molts altres. Una lluita que semblava estar en un punt d’inflexió, un punt mort.

En aquest context arriba la Covid-19, i com és natural, tot queda anul·lat, congelat que no oblidat. La pandèmia fa estralls per Europa i el món, però és a l’Estat espanyol on el despropòsit i el patrioterisme espanyol, malgrat els avisos de l’OMS, és patètica.

El M.H. president Quim Torra i Pla, seguint les pautes dels eminents científics Oriol Mitjà, Bonaventura Clotet i el doctor Trilla, entre altres, que des de l’inici que reclamaren el confinament de la població i el tancament total d’indústria i territori, com el sentit comú i científics d’arreu del món exigien.

Però la ment perversa del colonialisme, veu una ocasió d’or per aturar l’independentisme i la República Catalana. Roben a la Generalitat les competències de Salut i ordre públic i apliquen un sibil·lí 155, amb l’argument de la salut. Fent la més patètica i esbojarrada gestió sanitària de tots els temps, causant mils de milers de morts, però llur patètica gestió tot i el fracàs palès, no vol donar la raó a la Generalitat i al sentit comú. No tan sols no tanquen Madrid, epicentre del virus, ni Catalunya com reclamen els científics i el govern de la Generalitat, sinó que segueixen en llur despropòsit patrioter, fins al final, amb l’ajut dels Comuns i el silenci de la majoria de consellers d’ERC. Només el M.H. president Torra amb l’ajut del CNR i el M.H. president Puigdemont i consellers Comín i Ponsatí denunciant la situació a la UE en qualitat d’eurodiputats, donen suport a la Generalitat. I tard i malament, i a força d’anar fent pedaços, el govern espanyol va rectificant el que sembla ser el desastre sanitari més gran del segle, evidentment els hi ha sortit malament la jugada centralitzadora.

La pandèmia, que evidentment hem d’aturar i guarir, ens ha obert una ocasió de fer veure al món com la República Catalana hagués resolt amb èxit la pandèmia, com ho han resolt a Dinamarca, Islàndia, Canadà, Corea del sud. La gestió espanyola és un desastre total, i uns plantejaments del segle XVI. Fer rodes de premsa amb l’exèrcit, la GC i el CNP, no és fer front a un virus, sinó voler consolidar una dictadura i salvar una monarquia corrupta de per si, ja insalvable.

Sortir-nos-en de la crisi econòmica que vindrà darrere la Covid-19, només ho farem si som república independent. Però si seguim els passos de Comuns i PSC i no ens n’apartem, ens endinsarem en un femer de molt difícil sortida. Ara més que mai, la consolidació de la República Catalana ens és imprescindible.

Que llegir no ens faci perdre l’escriure, ara és el nostre moment, més clar que mai, ara toca lluitar per consolidar la República Catalana independent. Som-hi!

http://unilateral.cat/2020/04/26/que-el-llegir-no-ens-faci-perdre-lescriure/

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fS4v

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal