lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fK9y

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

12/06/2018 :: Països Catalans

Sentència judicial contra l’explotació laboral del professorat de la Universitat de Barcelona

x CGT - Catalunya
Sentència judicial contra l’explotació laboral del professorat associat de la Universitat de Barcelona

Al juliol de 2017 va tenir lloc el judici contra la Universitat de Barcelona arrel d’un conflicte col·lectiu interposat per la secció sindical de la CGT-Plataforma de professors associats de la UB, del qual els mitjans se’n van fer ressò. El conflicte col·lectiu denunciava un tracte discriminatori entre el professorat associat a temps parcial i el professorat a temps complet pel que fa al reconeixement, còmput i retribució de les tasques de docència, recerca i gestió.


El conflicte col·lectiu ha estat estimat i condemna la UB a eliminar tota distinció entre el professorat associat a temps parcial i el professorat a temps complet en la forma de computar les hores dedicades a la docència, la recerca i la gestió, equiparació que ha de tenir efectes en termes d’ampliació de la jornada màxima i el corresponent augment retributiu.

La sentència recull una sèrie de fets provats que legitimen les reivindicacions que el professorat
associat de la UB hem fet públiques des de que, fa uns anys, vam començar les mobilitzacions per posar fi al maltractament institucional que patim i a l’estatut subaltern que se’ns reserva, del qual el sistema de còmput de les hores de feina n’és l’exemple paradigmàtic.


La sentència es fonamenta en l’argument que no es poden computar ni, per tant, retribuir, de manera diferent, les hores de feina de professors i professores que fan les mateixes tasques de docència, recerca i gestió.
En aquest sentit, la sentència estableix que aquest reconeixement igualitari de les tasques dels dos col·lectius de professorat ha de tenir conseqüències contractuals, i que per tant s’han de regularitzar els associats que cobreixen funciones estructurals i permanents de la universitat, per mitjà de la transformació del seus contractes en contractes a temps complet, donant compliment a la disposició transitòria segona del Conveni Col·lectiu per el personal docent i investigador de la universitats públiques catalanes.

Des de la CGT-Plataforma d’associats de la UB animem a tot el professorat associat de les universitats catalanes a lluitar per aquesta regularització impulsats per aquesta sentència històrica.

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fK9y

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal