lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fU7k

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

20/10/2020 :: Països Catalans

Vaga d'universitats i centres de recerca en tot l'estat

x CGT Catalunya

Ja fa anys que des de la CGT denunciem les precàries condicions laborals en el sector científic i universitari. La no renovació de la plantilla i la manca de places que permetin l’estabilització del personal (investigadors, professors, personal d’administració i serveis, etc) no ha fet més que agreujar-se en els darrers anys. En aquest context, la COVID19 ha representat una dura estocada a un sector ja severament castigat. Aprofitant la greu emergència sanitària, les institucions (des dels Ministeris de Ciència i Universitats fins els equips de govern dels centres) han paralitzat moltes de les negociacions col•lectives que estaven en marxa i han ignorat als representants dels treballadors en el moment d’elaborar els plans per la “desescalada”.

Arribats a aquest punt, amb un sector científic i universitari apuntalat en la precarietat, amb uns organismes despòtics que maltracten i exploten els seus treballadors per posar, d’una vegada per totes, la recerca i la universitat al servei de la classe treballadora. Davant d’aquesta situació, la CGT fa una crida al conjunt de la comunitat universitària i dels centres de recerca d’arreu de l’Estat a la vaga el proper 21 d’octubre amb l’únic objectiu d’avançar cap a un sector científic al servei de les necessitats de la classe treballadora. Algunes de les demandes que considerem que s’han d’aplicar amb caràcter d’urgència són:

(1) revertir les mesures mercantilitzadores del sistema universitari i de la recerca
(2) avançar cap a un sistema universitari totalment gratuït, sense condicionants
(3) eliminar la contractació fraudulenta, assegurant l’estabilització de la plantilla mitjançant la creació d’un cos únic d’investigadors, professorat i PAS
(4) desenvolupar un model real de conciliació personal i domèstica
(5) posar fi a la subcontractació de serveis bàsics, reintegrant-los al sistema públic, (6) canviar els criteris d’avaluació per fomentar la cooperació enlloc de la competitivitat 
(7) reorientar les polítiques pel COVID19 en universitats i centres de recerca, posant per davant la salut de les persones que treballen i estudien.

Per tot això convoquem a la vaga el proper 21 d’octubre. Una jornada de lluita que culminarà a les 18:00 de la tarda amb una manifestació unitària a Plaça Universitat (Barcelona), a l’inici de la qual es farà una roda de premsa on es farà valoració de la jornada de vaga.

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fU7k

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal