lahaine.org
Nacionales PP.Catalans :: 29/11/2010

?Que La Directa salga cada semana es lo que te da fuerza para seguir, que no se salgan con la suya?

La Haine - Barcelona
[Cat/Cast] Entrevista a Albert García, perteneciente a la sección de fotografía del semanario La Directa, que se enfrenta estas semanas a dos juicios contra Mossos d'Esquadra.

[Català]

La Haine: T'estàs enfrontant a diversos judicis contra els Mossos d'Esquadra aquests dies. Concretament el passat 24 de novembre va tenir lloc el primer i el proper serà el 13 de desembre. Com i quan va començar tot?

Albert Garcia: És una mica complicat. Jo ja havia tingut problemes amb la Policia Nacional. La Brigada d'Informació em va aturar al cap d'un any després d'haver participat a un scratch en una constructora perquè havien enviat matons a una casa okupada de Sants. Vam anar diversos fotògrafs a cobrir i després d'un any o dos, em fitxen. Després d'això em tornen a detenir una altra vegada per trobar una empremta meva en una de les octavetes i m'acusen d'haver participat en aquesta acció. Al 2007 va celebrar-se el judici i em van absoldre.

Tot això no crec que tingui molta relació amb el d'ara, perquè una cosa és la Policia Nacional i una altra els Mossos. No hi ha molt traspàs d'informació entre un cos i l'altre, no tenien bona relació.

Va ser quan entren els Mossos a Barcelona, al 2005, quan començo a fer fotos més seriosament. Jo començo a fer fotografies en manifestacions, des de dins dels moviments socials. Pots ser una persona que està treballant de cara a un mitjà, que vens les fotos i et dóna igual o al contrari: que realment t'interessi la informació que estàs mostrant a través de les fotografies.

Al 2006 i 2007 treballava a la Rambla, a part de realitzant fotografies, d'encarregat en una cafeteria-restaurant anomenat Moca. I un dia, el desembre de 2006, estant a la barra del bar van entrar dos antiavalots amb l'uniforme i van demanar-me el DNI. Em demanen que els acompanyi fora i em fiquen en un portal del costat. Els pregunto perquè han vingut i no em donen explicacions, em contesten que jo ja sé perquè han vingut. Comencen a fer-me preguntes absurdes, però ràpidament canvien de tema i em treuen l'assumpte de les fotos i em diuen que vagi amb compte si no vull tenir problemes, que saben qui sòc, etc. M'anenacen directament. També em van donar a entendre que havien anat al meu lloc de treball per posar-me en evidència davant dels caps i que si volia que entressin a parlar amb ells. Els vaig contestar que em donava igual que no tenia res a amagar. Al restaurant hi havia càmeres, per la qual cosa després l'hi vaig explicar a la cap i no hi va haver cap problema. De fet, em van donar bastant suport. En altres llocs veuen aquesta situació i t'acomiaden, amb ells en realitat no va passar res.

LH: Què va passar al març de 2007?

A. G: El 7 març de 2007, tres mesos més tard, un dia que em dirigia a la feina vaig veure un furgó dels Mossos d'Esquadra una mica abans d'arribar al restaurant. Hi havia el mateix mosso. Quan vaig arribar a la seva alçada em va parar, em va demanar que m'identifiqués. Vaig preguntar que perquè i, com sempre, ell em va contestar que callés. També em va registrar. Aquest dia portava dues motxilles i ho vaig treure tot. Com era davant d'on treballava estava tothom mirant. Va ser llavors quan, amb moviments molt exagerats i violents, van encastar-me contra el furgó, em van immobilitzar i em van escorcollar. Mentre el mossos passava el comunicat, va deixar-me amb el company que estava bastant sorprès. Es va adonar que era una cosa personal. Els torno a demanar que s'identifiquin i em diuen que m'en vagi, que sinó em pegarien una pallissa.

Vem presentar una querella per un delicte contra els drets individuals, de coaccions i vexacions. Només em vaig poder apuntar la matrícula del furgó i el número de brigada mòbil, que és el que vaig portar com a prova. També vaig aportar la informació que, al passar tot front una botiga de canvi, hi hauria gravacions del fet. Presento també testimonis de companys de treball i d'algun client del bar. Sabent quin agent va ser, doncs passen una llista al Departament d'Interior, cosa que va costar bastant, dels mossos que treballaven en aquesta zona aquest mateix dia quan van passar els primers fets (el 12 de desembre). De tots ells només n'hi ha quatre que coincideixen. Descartem i sabem finalment qui és per una acta que prenen aquest dia. Però els fets del desembre queden com si mai hagués existit, no hi ha actes.

Paral·lelament, el dia 7 de març els mossos intenten denunciar-me. Hi ha una acta i la jutge la reclama. Aquesta està signada per tres agents i d'ells només n'hi ha un que també coincideix amb els de la llista de desembre. La jutge va demanar una roda de reconeixement i el reconec. Aquest mateix dia demanen al mosso que testifiqui. Ell diu que al desembre em reconeix pel carrer, com un manifestant, antisistema, que els havia insultat en reiterades ocasions. Esperen a la porta pensant que estic al lavabo. Com que no surto, diuen que m'entren a buscar per denunciar-me pels insults. Això és el que declara, però no hi ha cap acta d'aquesta actuació.

Pel que fa el 7 de març diu que no em reconeix, sinó que em para per estar fumant marihuana. Una cosa que no és veritat. No hi ha cap tipus de denúncia per això. És al aturar-me quan diu que em reconeix, que és pura casualitat.

La jutgessa no es va creure res i va continuar. És estrany. Nosaltres estem molt contents per això mateix, perquè és estrany que aquestes coses segueixin endavant, sempre s'arxiven. Podia haver passat, perquè no teníem el número de placa, però no va ser així. Hem tingut sort. A més, el Departament d'Interior va posar molts problemes per facilitar els números de placa.

Li demanen una pena multa. L'imputen com acusat, creuen que hi ha indicis d'un delicte de coaccions continuades. Al ministeri fiscal li demana la petició fiscal i aquesta consisteix en una pena multa per 18 mesos. Això també és bastant extrany. Demana també que es faci el judici a l'Audiència Provincial, ja que al haver més magistrats a la sala, no hi ha un sol jutge com en el penal, la policia té més garantíes.

Al mosso li demanen una fiança de dos mil euros abans de presentar-se al judici. No ho paga perquè aleguen que subsidiàriament és la Generalitat qui hauria de pagar.

Per tot això es realitzarà el judici el proper 13 de desembre.

LH: I el judici d'aquest dimecres 24 de novembre?

A. G: El passat dimecres, va tenir lloc un judici de faltes per uns fets que es van donar el dia 20 de desembre del 2008. Aquest dia hi va haver una manifestació al centre de Barcelona per la mort d'un noi de 16 anys a Grècia, pel tret d'un policia. Va acabar amb una càrrega policial i diferents detencions. Jo no vaig estar, vaig arribar més tard. Anava per la Gran Via amb la càmera i veig de lluny, a l'altura de l'Hotel Rich, una detenció. Quan arribo, els antiavalots, encaputxats, em paren, em demanen el DNI i l'acreditació de premsa. M'aparten a la vorera, des d'on intento fer diverses fotos. Em criden i em posen entre dos furgons mentre m'acompanya un mosso. Demano explicacions i no rebo resposta, simplement que no puc fer fotografies perquè la detinguda és menor. Hi havia més premsa fotografiant, a qui no van dir res. No es volen identificar, em contesten números varis, com si juguéssin al Bingo. Agafo el telèfon sense treure'l de la butxaca, truco a un company de la Directa perquè sabés en quina situació estava, i aquest grava la conversa. Se sent perfectament l'amenaça "et vaig a fotre una pallissa al cap". Cap s'identifica, em diuen que ja ho veuré quan rebi la denúncia a casa i que si no marxo em detindran.

LH: Quina impressió et va donar el judici?

A. G: Personalemnte estic bastant content pel judici d'aquest dimecres. Ens va tocar un jutjat d'instrucció bastant dolent que acostuma a arxivar. El que vaig declarar s'ha passat a faltes. A mi no em ve de gust fer un procés judicial, és molt esforç, molts diners i sé que no vaig a guanyar res, sinó al contrari. La jutgessa demana a Interior que els mossos s'identifiquin i van ser ells els que es van presentar al judici. Vaig identificar al que m'amenaçava i el judici va ser bàsicament contra ell. Vem aportar fotografies dels fotògrafs, l'enregistrament, dos testimonis. Ells no van presentar cap tipus de prova i la fiscal demana l'absolució igualment del mosso. No ens sorprèn. Tot i així, jo personalment estic content, va quedar tot molt clar. Pensava que anava a sortir pitjor, que anaven a desprestigiar La Directa, el qué fem, etc.

LH: I les expectatives del proper judici?

A. G.: Les expectatives del proper judici són que, encara que el Ministeri Fiscal hagi demanat una pena de 18 mesos de pena multa, que són 3 euros al dia, que és ridícul, nosaltres hem demanat la seva entrada a la presó per diversos anys per diversos delictes. Tot i això ja és molt, encara que sigui una misèria, ja que tenen com a mínim un sou de dos mil euros. El pitjor és que no teníem volant de lesions. Sí que he tingut problemes psicològics, però no tinc com demostrar-ho. No creiem que el condemnin, però ja és molt que arribem a judici i que a més surti en els mitjans.

LH: Ha sortit en algun mass media?

A. G: Això és important que surti a la llum. Ha sortit, però no gaire. Durant el dia del judici van estar trucant diversos mitjans i pensem que sobre el proper, a l'Audiència Provincial, sortirà bastant més.

LH: Creus que es tracta d'un procés criminalitzador dels moviments socials o és quelcom dirigit a tu personalment?

A. G.: És cap a mi perquè sóc jo qui porto la càmera i estic cada dia al carrer fent fotografies. És intentar fer la vida impossible a qui els molesta. Hi ha més companys que tenen problemes que pertanyen també a mitjans alternatius. El problema és des de quin mitjà estàs fent les fotografies, amb quin punt de vista tractes la informació.

Acaba sent una cosa personal, entre la policia i jo, hi ha setmanes que t'els trobes dia sí, dia també, ja et coneixen, saps que si volen tindràs problemes, sobretot si estàs tu sol i no hi ha més fotògrafs.

LH: Després de tot això, continuaràs amb el teu funció a La Directa? ¿Ha canviat la teva percepció?

A. G: No és una situació gens fàcil. Et trobes problemes, no estàs a gust, els escoltes parlant de tu,i no és agradable. Quan estàs en algun lloc on passa alguna cosa penses que tenen més raons per anar contra tu, et tenen més ràbia. Algun dia sí que he pensat "millor em quedo a casa". Però tot això ha estat en dies puntuals, ràpidament he canviat el xip, dius "he de tornar a sortir", si van a per tu és perquè realment molestes i és perquè estàs fent alguna cosa, ho estàs fent bé. Que La Directa surti cada setmana és el que et dóna força per seguir, i que no es surtin amb la seva.

LH: Has rebut mostres de solidaritat?

A. G: Sí, tant del Sindicat de Periodistes de Catalunya, al qual estic afiliat encara que no tinc molta relació amb ell. Entre esl diversos problemes que he tingut, una vegada em van apallissar a un desallotjament, i vaig acabar per no presentar denúncia perquè vaig tenir molts problemes amb l'advocat del sindicat. No esperava molta reacció per la seva banda, i la veritat és que m'han donat bastant suport. I també diferents mitjans alternatius: Diagonal, Kaosenlared, vosaltres, el Col.lectiu de Periodistes Ramon Barnils i algun més. Estem pensant en trobar-nos tots, per parlar i veure amb quins problemes ens trobem, posar-los en comú i buscar solucions. Hem anat a buscar també nosaltres el suport de mitjans de manera molt ràpida perquè tot ha estat de cop i volta. Fa dues setmanes, quan ens assabentem de la data del proper judici, vam començar a fer-ho públic, a preparar les concentracions de suport, etc. Mirem més cap a aquest dia que al de dimecres.

LH: Vols afegir alguna cosa?

A. G: No crec que serveixin de molt els judicis. Sí que crec que s'han de denunciar aquestes coses, però en realitat és molt esforç, diners. Però sí que és bo que la gent parli de que hi ha un mosso a qui porten a judici. Mai aniran a la presó, no els condemanran per donar una pallissa a qui sigui. Per molt que denunciis tindran impunitat total. Al Mosso la denúncia li dóna bastant igual en realitat.

També vull afegir que aquesta persecució no és només a mi, sinó a la resta de companys, com he dit abans. Però és una manera d'adonar-nos que estem fent bé les coses. Si ens persegueixen és perquè els molesta realment, que estem en el qué fem i que traiem a la llum el que fan.

Notícia relacionada a La Haine
www.setmanaridirecta.info


[Castellano]

La Haine: Te estás enfrentando a varios juicios contra los Mossos d’Esquadra estos días. Concretamente el pasado 24 de noviembre tuvo lugar el primero y el próximo será el 13 de diciembre. ¿Cómo y cuándo empezó todo?

Albert Garcia: Es un poco complicado. Yo ya había tenido problemas con la Policía Nacional. La Brigada de Información me detuvo al cabo de un año después de participar en un scratch en una constructora porque habían enviado matones a una casa okupada de Sants. Fuimos varios fotógrafos a cubrirlo y luego de un año o dos, me fichan. Después de esto me vuelven a detener otra vez por encontrar una huella mia en una de las octavillas y me acusan de haber participado en esta acción. En el 2007 se celebró el juicio y me absolvieron.

Todo esto no creo que tenga mucha relación con lo de ahora, porque una cosa en la Policía Nacional y otra los Mossos. No hay mucho traspaso de información entre un cuerpo y el otro, no tenían buena relación.

Fue cuando entran los Mossos en Barcelona, en 2005, cuando comienzo a hacer fotos más en serio. Yo empiezo a hacer fotografías en manifestaciones, desde dentro de los movimientos sociales. Puedes ser una persona que está trabajando de cara a un medio, que vendes las fotos y te da igual o al contrario: que realmente te interese la información que estás mostrando a través de las fotografías.

En el 2006 y 2007 trabajaba en Las Ramblas, a parte de realizando fotografías, de encargado en una cafetería-restaurante llamado Moca. Y un día, en diciembre de 2006, estando en la barra del bar entraron dos antidisturbios con el uniforme y me piden que vaya a buscar el DNI. Me dicen que les acompañe fuera y me meten en un portal de al lado. Les pregunto porque han venido y no me dan explicaciones, me contestan que yo ya sé porqué han venido. Comienzan a hacerme preguntas absurdas, pero rápidamente cambian de tema y me sacan el asunto de las fotos y me dicen que fuese con cuidado si no quería tener problemas, que sabían quien era, etc. Me amenazan directamente. También me dieron a entender que habían ido a mi lugar de trabajo para ponerme en evidencia delante de los jefes y que si quería que entrasen a hablar con ellos. Les contesté que me daba igual que no tenía nada que esconder. En el restaurante había cámaras, por lo que después se lo expliqué a la jefa y no hubo ningún problema. De hecho, me apoyaron bastante. En otros sitios ven esta situación y te despiden, con ellos en realidad no pasó nada.

LH: ¿Qué ocurrió en marzo de 2007?

A. G: El 7 marzo de 2007, tres meses más tarde, un día que me dirigía al trabajo vi un furgón de los Mossos d’Esquadra un poco antes de llegar al restaurante. Allí está el mismo mosso. Cuando llegué a su altura me paró, me pidió que me identificase. Pregunté que por qué y, como siempre, él me contestó que callase. También me registra. Ese día llevaba dos mochillas y lo saqué todo. Como era enfrente de donde trabajaba estaba todo el mundo mirando. Fue entonces cuando, con movimientos muy exagerados y violentos, me empotró contra el furgón, me inmovilizó y me cacheó. Me dejó con su compañero mientras él pasaba el parte, este estaba bastante sorprendido. Se dio cuenta que era algo personal. Les vuelvo a pedir que se identifiquen y me dicen que me vaya, que sino me pegarían una paliza.

Presentamos una querella por un delito contra los derechos individuales, de coacciones y falta de vejaciones. Sólo me pude apuntar la matrícula del furgón y en número de brigada móvil, que es lo que llevé como prueba. También aporto que todo esto pasa delante de una tienda de cambio, la cual tiene cámaras. Presento también testimonios de compañeros de trabajo y de algún cliente del bar. Sabemos qué agente fue pues pasan una lista al Departamento de Interior, lo que costó bastante, de los mossos que trabajan en esa zona ese mismo día y cuando pasaron los primeros hechos (el 12 de diciembre). De todos ellos sólo hay cuatro que coinciden. Descartamos y sabemos finalmente quien es por un acta que toman ese día en marzo. Lo de diciembre era como si nunca hubiera existido, no hay actas. El día 7 de marzo sí que intentan denunciarme. Hay un acta y la jueza la reclama. Esta está firmada por tres agentes y de ellos sólo hay uno que también coincide con los del listado de diciembre. La jueza pide una rueda de reconocimiento y le reconozco. Ese mismo día piden que testifique el mosso. Él díce que en diciembre me reconoce por la calle, como un manifestante, antisistema, que les había insultado en reiteradas ocasiones. Esperan en la puerta pensando que estoy en el lavabo. Como no salgo, dicen que entran a buscarme para denunciarme por insultos. Esto es lo que declara, pero no hay ningún acta de esa actuación.

El 7 de marzo dice que no me reconoce, sino que me para por estar fumando marihuana. Algo que no es verdad. No hay ningún tipo de denuncia por esto. Es al pararme cuando dice que me reconoce, que es pura casualidad.

La jueza no se creyó nada y continuó. Es raro. Nosotros estamos muy contentos por eso mismo, porque es extraño que estas cosas sigan adelante, siempre se archivan. Podía haber ocurrido, pues no teníamos el número de placa, pero no fue así. Hemos tenido suerte. Además, el Departamento de Interior puso muchos problemas para facilitar los números de placa.

Le piden una pena multa. Le imputa como acusado, cree que hay indicios de un delito de coacciones continuadas. Al ministerio Fiscal le pide la petición fiscal y esta consiste en una pena multa por 18 meses. Esto también es bastante raro. Solicita también que se haga el juicio en la Audiencia Provincial, pues al haber más magistrados en la sala, no haber un solo juez como en el penal, el policía tiene más garatías.

Al mosso finalmente le piden una fianza de dos mil euros antes de presentarse al juicio. No lo paga porque alegan que subsidiariamente sería la Generalitat la que tendría que pagar.

Para todo esto se realizará un juicio el próximo 13 de diciembre.

LH: ¿Y el juicio de este miércoles 24 de noviembre?

A. G: El pasado miércoles, tuvo lugar un juicio de faltas por unos hechos que se dieron el día 20 de diciembre del 2008. Ese día hubo una manifestación en el centro de Barcelona por la muerte de un chaval de 16 años en Grecia, por un disparo de un policía. Acabó con una carga policial y diferentes detenciones. Yo no estuve, llegué más tarde. Iba por la Gran Vía con la cámara y veo de lejos, a la altura del Hotel Rich, una detención. Cuando llego, los antidisturbios, encapuchados, me paran, me piden el DNI y la acreditación de prensa. Me apartan a la acera, desde donde intento hacer varias fotos. Me gritan y me ponen entre dos furgones mientras me acompaña un mosso. Pido explicaciones y no recibo contestación, simplemente que no puedo realizar fotografías porque la detenida es menor. Había más prensa fotografiando, a los que no les dijeron nada. No se quieren identificar, me contestan números sueltos, como si jugase al Bingo. Cojo el teléfono sin sacarlo del bolsillo, llamo a un compañero de La Directa para que supiese en que situación estaba, y éste graba la conversación. Se escucha perfectamente la amenaza “te voy a meter una paliza en la cabeza”. Ninguno se identifica, me dicen que ya lo veré cuando reciba la denuncia en casa y que si no marcho me detendrán.

LH: ¿Qué impresión te dio el juicio?

A. G: Personalemnte estoy bastante contento por el juicio de este miércoles. Nos tocó un Juzgado de Instrucción bastante malo que acostumbra a archivar. Lo que declaro lo pasa a faltas. A mi no me apetece hacer un proceso judicial, es mucho esfuerzo, mucho dinero y sé que no voy a ganar nada, sino al contrario. La jueza pide a Interior que los mossos se identifiquen y fueron ellos los que se presentaron en el juicio. Identifiqué al que me amenazo y el juicio fue básicamente contra él. Aportamos fotografías de los fotógrafos, la grabación, dos testimonios. Ellos no presentaron ningún tipo de prueba y la fiscal pide la absolución igualmente del mosso. No nos sorprende. Aun así, yo personalmente estoy contento, quedó todo muy claro. Pensaba que iba a salir peor, que iban a desprestigiar a La Directa, lo que hacemos, etc.

LH: ¿Y las expectativas del próximo juicio?

A.G: Las expectativas del próximo juicio son que, aunque el Ministerio Fiscal haya pedido una pena de 18 meses de pena multa, que son 3 euros al día, que es ridículo, nosotros hemos pedido su entrada en prisión por varios años por varios delitos. Aun así ya es mucho, aunque sea una miseria, ya que tienen como mínimo un sueldo de dos mil euros. Lo malo es que no teníamos parte de lesiones. Si que he tenido problemas psicológicos, pero no tengo como demostrarlo. No creemos que le condenen, pero ya es mucho que lleguemos a juicio y que además salga en los medios.

LH: ¿Ha salido en algún mass media?

A. G: Esto es importante que salga a la luz. Ha salido, pero no mucho. Durante el día del juicio estuvieron llamando varios medios y pensamos que sobre este que viene, en la Audiencia Provincial, saldrá bastante más.

LH: ¿Crees que se trata de un proceso criminalizador de los movimientos sociales o es algo dirigido a ti personalmente?

A.G: Es hacia mi porque soy yo quien llevo la cámara y estoy cada día en la calle haciendo fotografías. Es intentar hacer la vida imposible a quien les molesta. Hay más compañeros que tienen problemas que pertenecen también de medios alternativos. El problema es desde qué medio estás haciendo las fotografías, con que punto de vista tratas la información.

Acaba siendo una cosa personal, entre la policía y yo, hay semanas que te les encuentras día sí, día también, ya te conoces, sabes que si quieren vas a tener problemas, sobretodo si estás tú solo y no hay más fotógrafos.

LH: Después de todo esto, ¿continuarás con tu función en La Directa? ¿Ha cambiado tu percepción?

A. G: No es una situación nada fácil. Te encuentras días con problemas, no estás a gusto, les escuchas hablando de ti, no es agradable. Cuando estás en algún sitio en el que pasa algo piensas que tienen más razones para ir contra ti, te tienen más rabia. Algún día sí que he pensado “mejor me quedo en casa”. Pero todo esto ha sido en días puntuales, rápidamente he cambiado el chip, dices “tengo que volver a salir”, si van a por ti es porque realmente molestas y es porque estás haciendo algo, lo estás haciendo bien. Que La Directa salga cada semana es lo que te da fuerza para seguir, que no se salgan con la suya.

LH: ¿Has recibido muestras de solidaridad?

A. G: Sí, tanto del Sindicato de Periodistas de Cataluña, al que estoy afiliado aunque no tengo mucha relación con él. Como he tenido varios problemas, una vez me apalizaron en un desalojo, y terminé por no presentar denuncia porque tuve muchos problemas con su abogado. No esperaba mucha reacción por su parte, y la verdad es que me han apoyado bastante. Como también de diferentes medios alternativos: Diagonal, Kaosenlared, vosotros, el Colectivo de Periodistas Ramón Barnils y alguno más. Estamos pensando en encontrarnos todos, para hablar y ver con qué problemas nos encontramos, ponerlos en común y buscar soluciones. Hemos ido a buscar también nosotros el soporte de medios de manera muy rápida porque todo ha sido de sopetón. Hace dos semanas, cuando nos enteramos de la fecha del próximo juicio, empezamos a hacerlo público, a preparar las concentraciones de apoyo, etc. Miramos más hacia ese día que a lo del miércoles.

LH: ¿Quieres añadir algo?

A. G: No creo que sirvan de mucho los juicios. Sí creo que se tienen que denunciar estas cosas, pero en realidad es mucho esfuerzo, dinero. Pero sí es bueno que la gente hable de que hay un Mosso al que llevan a juicio. Nunca van a ir a la cárcel, no les van a condenar por dar una paliza a quien sea. Por mucho que denuncies van a tener impunidad total. Al Mosso la denuncia le da bastante igual en realidad.

También quiero añadir que esta persecución no es sólo a mi, sino al resto de compañeros, como he dicho antes. Pero es una manera de ver conforme estamos haciendo bien las cosas. Si nos persiguen es porque les molesta realmente, que estamos en lo que hacemos y que sacamos a la luz lo que hacen.


Noticia relacionada en La Haine
www.setmanaridirecta.info

 

Este sitio web utiliza 'cookies'. Si continúas navegando estás dando tu consentimiento para la aceptación de las mencionadas 'cookies' y la aceptación de nuestra política de 'cookies'.
o

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License ::

Principal