Principal |
Madrid :: 31/08/2009

[Català] Secció especial en La Haine al voltant del judici contra l'assassí de Carlos

La Haine
En aquesta secció recopliarem les notícies i convocatòries relacionades amb el judici contra l'assassí de Carlos Palomino, que començarà el 14 de setembre.

MANIFESTACIÓ ANTIFEIXISTA: CARLOS, NI OBLIT NI PERDÓ
Manifestació estatal a Madrid, prèvia al judici contra l'assassí de Carlos Palomino.
Dissabte 12 de setembre de 2009 a las 18:00h. Plaça Elíptica.
Convoca: “Amigxs y Compañerxs de Carlos”.

El proper dia 11 de setembre farà un any i 10 mesos des de que el militar feixista Josué Estébanez de la Hija assassinara al nostre company i amic Carlos, e intentara assassinar a un altre company més. Després d'un llarg temps de lluita per part dels seus companys antifeixistes, no sols a Madrid sinó arreu l'Estat, i diverses mostres de solidaritat per tot el món i d'espera per a sa mare i la seva família propera, al llarg de la setmana del 14 al 18 de setembre es celebrarà el judici a l'Audiència Provincial, al carrer Santiago de Compostela nº 98.

Recpectem el procediment i dessitgem lo millor a Mavi i a la resta de familiars i amics i esperem que poguen tancar un cicle. Per a nosaltres res canviarà, ja que no creguem en la justícia burgesa ni en els seus tribunals feixistes, el nostre judici ja el férem el mateix dia en que Carlos fou assassinat tan sols per ser antifeixista, fou un judici popular celebrat en cada barri, en cada casa i que va emetre el seu veredicte ja fa temps. Josué és culpable de llevar-li la vida a un jove de 16 anys que lluitava per la llibertat comú en contra de racisme, el feixisme i el capitalisme. Culpable d'un assassinat polític, un més dels milers que els feixistes continuen cometent contra el poble i que a tots ells recordem reivindicant a Carlos. Fem açò com una crida per donar una espenta forta de solidaritat, que les parets parlen lo que la premsa burgesa calla, cadasqú com ho considere convenient. La veritat s'ha de conèixer.

Hem d'assenyalar a tots els culpables, des del principal, el militar neonazi Josué, assassí de Carlos, passant per Delegació de govern que permet impunement que els feixistes surten al carrer convertint-se en còmplices d'aquestos quan es passegen pels barris obrers intentant vendre la seva propaganda racista, homòfoba, sexista i feixista; i a l'exèrcit, per ésser el mateix exèrcit feixista que s'apoderà de tot un poble (amb l'ajuda de Mussolini i Hitler) el 1939, i que amb la suposada transició res no va canviar. Encara avuí, l'exèrcit segueix sent un refugi per a tots els feixistes, on són entrenats per assassinar amparats per un suposat “estat democràtic”. Als mitjans de comunicació burgesos, per disfreçar-lo de “guerra entre bandes” i restar-li caire polític i de lluita de classes que té aquest crim. I per acabar, al mateix Estat burgés, capitalista i feixista, hereu directe del règim feixiste que ampara tot açò, convertint-se en l'autèntic enemic del poble i de la classe obrera.

Per tot açò convoquem una manifestació el dia 12 de setembre a les 18:00h en Plaça Elíptica, a la que convidem a unir-se a totes aquelles persones que vulguen honrar la memòria de Carlos i la de tots els assassinats pel feixisme, mentre buscaven un món nou i millor on poder viure.

CARLOS, NI OBLIT NI PERDÓ
EL MILLOR HOMENATGE, CONTINUAR LA LLUITA
MADRID SERÁ LA TUMBA DEL FASCISMO


Vídeo de l'assassinat feixista contra Carlos Palomino
Madrid. 11 de novembre de 2007, un militar neonazi li apunyala a sang freda en el metro de Legazpi, en el moment en què Carlos i un grup d'antifeixistes es dirigien a protestar contra una manifestació xenòfoba del partit nazi Democracia Nacional.


Coordinadores i plataformes antifeixistes arreu de l'Estat espanyol es posicionen públicament de cara al judici contra l'assassí de Carlos Palomino

[Manifiest]
14 de setembre: Ni oblit Ni perdó

El passat diumenge 11 de novembre de 2007, el jove antifeixista Carlos Palomino, va decidir no quedar-se a casa seva dormint i acudí a protestar contra una manifestació de caràcter xenòfob organitzada pel partit nazi Democracia Nacional, i autoritzada per la Delegació de Govern.

El fet de ser antifeixista fou l'única raó per la qual, el militar neonazi Josué Estébanez de la Hija, l'assassina d'una punyalada al cor.

El discurs dominant que difonen els mitjans de comunicació del que va ocórrer aquell dia,“baralla entre bandes” sols busca desviar l'atenció. El compromís en la lluita contra els valors racistes, homòfobs i feixistes està lluny de tenir res a veure amb la pertinença a cap “banda”, o en tot cas estaria composada per milers de persones que assumim aquest compromís com un deure.

Les agressions i assassinats feixistes no es poden classificar com “baralles entre bàndols” perquè així el que fem és negar la existència de grups feixistes amb un elevat component de violència, que actuen ací amb major permissivitat que en qualsevol altre estat europeu; l'herència franquista que suposa que el actual Cap d'Estat, Juan Carlos I, haja segut nombrat per Franco com el seu successor el 1969; així com que no s'hagin fet depuracions en l'àmbit de les Forces de Seguretat de l'Estat ni de la Justícia.

Per això cridem que el 14 de setembre, dia en que comença el judici contra l'assassí de Carlos, ni oblidem ni perdonem.

Josué assassí. No fou defensa pròpia, fou un assassinat. No són “baralles entre bàndols”, és la lluita de classe. Carlos, nosaltres no oblidem.

EL MILLOR HOMENATGE, CONTINUAR LA LLUITA

Subscriuen:
Acción Antifascista Salamanca
Acción Antifascista de Tenerife
Coordinadora Antifascista d'Asturies
Coordinadora Antifascista de Jaén
Coordinadora Antifascista de La Rioja
Coordinadora Antifascista de León
Coordinadora Antifascista de Madrid
Coordinadora Antifascista de Málaga
Coordinadora Antifascista de Zaragoza
Coordinadora Antifeixista Intercomarcal del País Valencià
Coordinadora Antifascista de Sevilla
Plataforma Antifascista de Zamora
Plataforma Antifeixista de Barcelona

Traducció: Antifeixistes.org/La Haine


[Castellano] ; [Català] ; [English] ; [Deutsch] ; [Italiano] ; [Русский] ; [Français] ; [Português]

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/bY4U