lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/dF8A

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

19/04/2012 :: Països Catalans

[#ClotSenseNazis] Convocatòries i Manifest

x ClotSenseNazis
Manifestació per un #ClotSenseNazis i condemnant l’agressió nazi a Manresa del 23 de març: dissabte 5 de maig a les 11h al Mercat del Clot

Des del Clot-Camp de l'Arpa s'està portant la campanya pel tancament del Casal Nazi "Tramuntana" (dins la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme) i Endavant hi està participant activament. Hi ha programades, de moment, un parell de convocatòries (Xerrada-Assemblea 21/4/12 + Manifestació 5/04/12) i s'ha escrit un manifest que està recollint adhesions d'entitats i col·lectius. Per fer un llistat d'adhesions el més àmplia possible i en un marc de Països Catalans demano una petita ajuda: Fer arribar el manifest i promoure adherir-s'hi al màxim nombre d'entitats i col·lectius del llarg i ample del País. Alguns dies previs a la Manifestació es farà pública la llista sencera. És senzill, copio l'explicació de com fer-ho:

"Per adherir-vos al manifest, envieu un correu electrònic a info@unitatcontraelfeixisme.org, citant el nom de l’entitat, a més d’una persona i un telèfon de contacte. Si no es diu res al contrari, si l’entitat encara no hi està adherida, es prendrà l’adhesió al manifest també com una adhesió a Unitat contra el Feixisme i el Racisme."

MANIFEST:

Recentment hem descobert, al barri del Clot-Camp de l’Arpa, Barcelona, un ‘centre social’ de clara orientació feixista. En un començament es deia ‘Militia’; ara l’amaguen darrere el nom ‘Tramuntana’.

Ubicat al C/ Independència 333, el local s’inspira directament en Casa Pound Itàlia (CPI), que pertany a un corrent del feixisme italià associat amb atemptats terroristes. CPI es dedica a captar joves mitjançant una oferta de música, beguda, activitats esportives, etc., igual que ho van fer les tropes d’assalt de Hitler als anys 30.

Gianluca Iannone, el líder públic de CPI, es defineix obertament de feixista: va declarar que “El feixisme va ser l’experiència més bonica de la història d’Itàlia”. L’inspirador intel·lectual de CPI, Gabriele Adinolfi, és un històric ideòleg feixista italià que ha col·laborat amb el grup nazi i antisemita hongarès, Jobbik. Fa anys que Adinolfi impulsa la idea de fomentar el feixisme mitjançant allò que anomena ‘metapolítica’; activitats no explícitament polítiques però que serveixen per establir una zona de influència per a un grup directiu feixista. CPI homenatja obertament Mussolini… el mateix Mussolini que va bombardejar Barcelona durant la guerra civil. Iannone i Adinolfi havien de participar a l’acte inaugural del local nazi al Clot, el gener passat, que es va anul·lar gràcies a les protestes.

Aquest centre també té clares connexions amb Plataforma per Catalunya (PxC), un partit feixista que es disfressa de demòcrata. El centre l’impulsa l’Alberto Sánchez, ex militar i actual regidor per PxC a L’Hospitalet. El local està llogat a nom de Rebeca Berenguer, candidata de PxC a les últimes eleccions municipals. I, sobretot, a l’acte inaugural, al costat dels dos feixistes de Casa Pound, havia de parlar l’històric nazi, Enrique Ravello, responsable de relacions internacionals de PxC.

Amb tots aquests antecedents, els intents de suggerir que el centre és un espai apolític, dedicat a innocents activitats lúdiques i culturals, són un insult a la intel·ligència.

I si durant les poques setmanes que porta obert, encara no tenim constància d’accions violentes directament atribuïbles al local, tota l’experiència de centres d’aquest tipus demostra que fan augmentar la violència feixista i racista a la zona. Mentre existia un centre feixista en un barri del sud-est de Londres, els atacs racistes a la zona van pujar en un 210%. Un simpatitzant de CPI, que freqüentava un centre com aquest, va cometre el doble assassinat racista a Florència el passat 13 de desembre.

A Manresa, l’agressió neonazi de la nit del 23 de març, que va deixar en coma un menor d’edat i va ferir greument dos altres nois, demostra cap a on porta el feixisme. Des d’aquí, condemnem aquesta agressió, expressem la nostra solidaritat amb els joves agredits, i denunciem la impunitat de la que sembla que gaudeixen agressions d’aquest tipus. Una impunitat que contrasta clarament amb les pressions per part de les autoritats vers els moviments que són partidaris d’una societat plural i democràtica, i que s’oposen al feixisme (per exemple, les multes que sumen uns 30.000 euros imposades a persones acusades d’haver participat a manifestacions contra PxC a Salt i a Barcelona durant l’estiu i la tardor de 2011).

Si amb el creixement de Casa Pound a Itàlia, ja s’han produït els primers assassinats, entre altres actes violents, és evident que no podem deixar que el feixisme arreli: ni al Clot, ni a Barcelona, ni enlloc.
Declarem el nostre suport a la campanya unitària, àmplia i ciutadana que ha posat en marxa Unitat contra el Feixisme i el Racisme —conjuntament amb moltes entitats del barri; associacions i col·lectius del districte de Sant Martí i dels barris veïns; així com entitats de tota la regió metropolitana— per eliminar aquesta amenaça feixista.

Fem una crida per la solidaritat d’entitats d’arreu de Catalunya i de l’Estat espanyol, perquè se sumin a la campanya de difusió per advertir del perill d’aquest centre nazi.

Convoquem una manifestació ciutadana “No volem feixistes al Clot, a Barcelona, ni enlloc! Tanquem el centre nazi!”, el dissabte 5 de maig, a les 11h, a la Plaça del Mercat del Clot.

http://unitatcontraelfeixisme.org/

CONVOCATÒRIES:

Aquest dissabte, 21 d’abril, 11h, assemblea de la campanya #ClotSenseNazis a la plaça del Mercat del Clot.

Es farà una petita assemblea amb diverses intervencions. Es preveu:

* una persona d’Unitat contra el feixisme de L’Hospitalet que explicarà la seva experiència de treballar als barris contra els grups feixistes i racistes;

* una persona d'UCFR;

* una persona de la Federació d’Entitats o de l’AV del Clot;

i finalment es farà un torn obert de paraules.

Després de l’assemblea es durà a terme un repartiment ampli d’octevetes i de cartells per les entitats i els comerços.

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/dF8A

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal