lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/dG26

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

30/04/2012 :: Països Catalans

Ens ha deixat en Michel Rosselet, secrt. de comunicació de CGT-Girona

x ContraGironaInformant


Avui 29 d'abril ens ha deixat als 53 anys el nostre amic i company Michel Rosselet, traductor i secretari de comunicació del Sindicat d’Activitats Diverses de la CGT de Girona. Ha mort d'un sobtat infart. Els seus companys compartim amb el seu fill Sergi i la seva companya Iolanda tot el nostre sentiment de impotència i de tristesa.

Amb en Michel marxa una gran persona en lo humà i un militant lliberttari exemplar. Del seu pensament, del seu elevat sentit de la dignitat humana i de la seva actitd rebèl ens n'ha dexat una bona mostra en els seus originals comunicats i escrits, una prosa arrebossada d'intel.igent ironía que es distancía dels típics i freds comunicats al ús.

Fill de família obera, en Michel va néixer i viure a Suissa fins a la dècada dels 80 on participà activament en grups anarquistes i moviments de lluita social. Per a negar-se a formar part de la militaritzada societat suissa, va estar empresonat al declarar-se insubmís al servei militar. Dintre la presó es dedicava al desacatament i a la pràctia del sabotatje de la maquinària i instal·lacions del centre penitenciari. Desde la seva creació, sempre va estar vinculat al gran Centre Social anarquista Espace Noir http://www.espacenoir.ch/~ch/ .

A principi dels 90 es trasllada a Badajoz i després a Madrid on milita a la CNT-AIT i posteriorment a la CGT. Més endevant es trasllada al carrer Perill de Barcelona on es fa soci de l'Ateneu Llibertari de Gràcia situat al mateix carrer, es membre i co-fundador de l'emisora de ràdio lliure "Ràdio-Contrabanda" en la que els seus articles destaquen per el su bon art en l´'us de la paraula mentre que continua la seva militancia anarcosindical. Viu un temps a Perpinyà i amb la seva companya Iolanda es traslladen a viure a L'Empordà on hi nesqué el seu fill Sergi.

A la CGT de Girona ha estat secretari de comunicació i les seves darrerres aportacions han estat la promoció de la Trobada Internacional Anarquista que els seus companys d’Espace Noir estàn organitzant del 8 al 12 d’agost a Suissa, a Saint Imïer, en conmemoració del 140è aniversari de la fundació de la 1º Internacional Anarquista en aquesta mateixa localitat així com la seva implicació en el projecte d’ampliació i catalogació de la biblioteca del sindicat.

Ha estat una perdua important per al sindicat a Girona.

Company et trobarem a faltar.
Segur que allà on siguis ara mateix ja estas organitzant alguna revuelta.

La vetlla será demá a la tarda al tanatori de Girona.

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/dG26

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal