lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fJ8j

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

18/01/2018 :: Estado español, Nacionales PP.Catalans

[Operación Araña]El TS analiza el recurso del fiscal contra sentencia absolutoria de Arkaitz Terrón

x Llibertat.cat
En marzo pasado, la Audiencia Nacional española absolvió al abogado Arkaitz Terron que se enfrentaba a dos años de cárcel por una decena de tuits

[Català]

El Suprem analitza el recurs del fiscal contra la sentència absolutòria d'Arkaitz Terron per un delicte de "glorificació del terrorisme"

El març passat, l'Audiència Nacional espanyola va absoldre l'advocat Arkaitz Terron de Barcelona que s'enfrontava a dos anys de presó per una desena de tuits al·lusius a Carrero Blanco, ETA i el rei Joan Carles.

El març passat, l'Audiència Nacional espanyola va absoldre l'advocat Arkaitz Terron de Barcelona que s'enfrontava a dos anys de presó per una desena de tuits al·lusius a Carrero Blanco, ETA i el rei Joan Carles. Davant d'aquesta absolució, la fiscalia va recórrer la sentència i avui, el Tribunal Suprem analitzarà el recurs.

Cal recordar  que la sentència  va reconeixer que les piulades investigades "suposen exercici dels drets de llibertat ideològica i de llibertat d'expressió". A més a més, "no contenen lloança ni justificació del crim terrorista ni dels seus culpables, que suposen exercici dels drets de llibertat ideològica i de llibertat d'expressió" i que "objectivament aquests micromissatges no enalteixen ni justifiquen perquè no inciten, ni encoratgen ni instiguen a la violència terrorista ". La sentència també va establir que "són expressió d'opinions o desitjos, actes de comunicació no seguits d'incitació a l'acció". Reconeix també que les piulades "només van ser detectades quan els investigadors policials van realitzar prospeccions a la xarxa social (...) per tant no hi havia n tingut impacte en l'opinió publica".

Aquest cas forma part de l'anomenada Operación Araña que porta a terme la Guàrdia Civil per perseguir el enaltiment del terrorisme en les xarxes socials , particularment en Facebook i Twitter. Operació criticada per amplis sectors socials perquè afecta a la llibertat d'expresió.

________________

[Castellano]

El Supremo analiza el recurso del fiscal contra la sentencia absolutoria de Arkaitz Terron por un delito de "glorificación del terrorismo"

En marzo pasado, la Audiencia Nacional española absolvió al abogado Arkaitz Terron de Barcelona que se enfrentaba a dos años de cárcel por una decena de tuits alusivos a Carrero Blanco, ETA y el rey Juan Carlos. Ante esta absolución, la fiscalía recurrió la sentencia y hoy, el Tribunal Supremo analizará el recurso.

Hay que recordar que la sentencia reconoció que los twitts investigadas "suponen ejercicio de los derechos de libertad ideológica y de libertad de expresión". Además, "no contienen alabanza ni justificación del crimen terrorista ni de sus culpables, que suponen ejercicio de los derechos de libertad ideológica y de libertad de expresión" y que "objetivamente estos micromensajes no enaltecen ni justifican porque no incitan, ni alientan ni instigan a la violencia terrorista ". La sentencia también estableció que "son expresión de opiniones o deseos, actos de comunicación no seguidos de incitación a la acción". Reconoce también que los twitts "sólo fueron detectadas cuando los investigadores policiales realizaron prospecciones en la red social (...

Este caso forma parte de la llamada Operación Araña que lleva a cabo la Guardia Civil para perseguir el enaltecimiento del terrorismo en las redes sociales, particularmente en Facebook y Twitter. Operación criticada por amplios sectores sociales porque afecta a la libertad de expresión.

https://www.llibertat.cat/2018/01/el-tribunal-suprem-espanyol-analitza-el-recurs-del-fiscal-contra-la-sentencia-absolutoria-del-delict-41018

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fJ8j

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal